Teknoloji

LG V serisinin yeni modeli yakında gün yüzüne çıkacak

lg v20

lg v10LG, 2016 model amiral gemisi telefonu G5’i geçtiğimiz şubat ayında Barselona’da düzenlenen MWC 2016’da görücüye çıkarmıştı. Modüler tasarımıyla seleflerinden farklı bir yerde duran G5, şirkete beklediğini vermekten uzak kalmıştı. Bu durumun etkisini finansal sonuçlarında da gören şirket, son mali raporunda dikkatleri başka yöne çekme yoluna gitti. LG V serisinin yeni modelinin önümüzdeki çeyrekte tanıtılacağını açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LG G5 İncelemesi

LG, mobil biriminin geride kalan üç aylık dönemde operasyonlarında 132 milyon dolar zarar ettiğini belirtti. Şirket söz konusu zararı artan pazarlama harcamalarına ve G5’in ilk satış rakamlarının beklentilerin altında kalmasına bağladı. Toplam telefon sevkiyatlarının yüzde 3 oranında artmasını öngören LG, yeni V serisi telefonunun da işlerin düzelmesine katkıda bulunmasını bekliyor.

LG V10 kamera, ekran ve ses kalitesiyle dikkat çekmişti

V10, geçtiğimiz yılın göze çarpan akıllı telefonlarından biriydi. LG’nin yüksek kaliteli ekranlar konusundaki geleneğini sürdüren telefon, bunun yanına kamera ve ses alanlarında da muhteşeme yakın bir deneyim eklemeyi başarmıştı. Boyutları nedeniyle biraz sıkıntı oluştursa da, V10 geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Android telefonları arasında dikkat çekebilmişti.

Pek çok kişi LG’nin V10’a gelen olumlu geri dönüşler çerçevesinde G5’i tasarlayacağını düşünmüştü. Ancak Güney Koreli şirket başka bir rota izlemeyi tercih etti ve ortaya modüler bir amiral gemisi çıkardı. LG’nin V serisinin yeni üyesiyle nasıl bir yola gireceği henüz bilinmiyor. Şirket 2016 içinde iki amiral gemisi çıkarma sözü verdiği için V serisini yeni üyesinin de üst sınıf özelliklere sahip olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER