Teknoloji

LG ultra geniş monitör modelleri içinde Google Cast destekleyen de var

lg ultra geniş monitör

 

lg ultra geniş monitörLG dünyanın en büyük ultra geniş monitörünü gelecek ay çıkarmaya hazırlanıyor. 38 inç, kavisli yapıdaki bu monitör, şirketin önümüzdeki hafta sonu başlayacak IFA fuarında göstereceği üç yeni ultra geniş 21:9 monitörden bir tanesi olacak. LG, aynı zamanda iki adet, ultra-geniş 34 inç monitörün de duyurusunu gerçekleştirdi. Bunlardan düz olan Google Cast desteğine sahipken, kavisli olanı da 144 Hz’lik yenileme oranıyla türünün ilk örneklerinden bir tanesini oluşturuyor.

Büyük olan model, yani 38UC99 4K kalitesinde videoları gösterme yeteneğine sahip. Aynı zamanda 3840 x 1600 piksel çözünürlükte ultra geniş görüntüler de üretebiliyor. Buna ek olarak dünyanın en büyük kavisli ultra monitörü olan bu monitör, USB-C portu barındırmasıyla da sınıfında bir ilki gerçekleştiriyor. İki adet Bluetooth hoparlör de içine yerleştirilmiş. 38UC99’un yurt dışı satış fiyatı 1499 dolar olarak belirlenirken, eylül ortasında satışa sunulması bekleniyor.

Daha küçük olan 34 inç, 34UC79G ise daha küçük boyutlu ve kavisli olan ultra geniş ekranlı monitör, ancak fiyatı büyük olana göre çok daha uygun görünüyor. 599 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan bu model de kasım ayında piyasaya sunulacak. Samsung’un 30 inç, kavisli oyun monitörlerini duyurmasından hemen sonra çıkacak bu yeni LG monitörleri içinde, LG’nin söylediğine göre, daha küçük boyutlu olan ultra geniş ekranlı monitör, 144 Hz yenileme hızı ve AMD’nin FreeSync teknolojisi sayesinde oyuncular için ideal görünüyor.

Bu arada oyunculara odaklanan bir diğer model de 34UM79G; ultra geniş monitör, geleneksel düz ekran sevenlerin hoşuna gidecek şekilde kavisli şeklini bir kenara bırakıyor, Google Cast desteği sunuyor. Düz ekran 34UM79G modeli de ekim ayında, 699 dolara satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER