Teknoloji

LG 98 inç 8K çözünürlüklü televizyonu CES 2016’da görücüye çıkardı

lg uh9800

Her yıl Las Vegas’ta düzenlenen CES fuarlarının vazgeçilmez unsurlarından birisi de, saçma büyüklükteki televizyonlar. Söz konusu geleneği bu yıl 98 inç 8K çözünürlüklü UH9800 ile LG yerine getiriyor.

Sunduğu ses ve görüntü deneyimi şirket tarafından “etkileyici” olarak tanımlanan LG UH9800, hareketli hoparlörlerle birlikte geliyor. LG UH9800 boyut bakımından CES tarihindeki en büyük televizyon olmasa da, bugüne kadar üretilen en büyük 8K ekranlardan biri olma niteliğini taşıyor.

8K televizyonların yakın zaman içinde oturma odalarında görülmesine pek ihtimal verilmiyor. Buna ek olarak, 98 inç ekranlı bir televizyonun oturma odalarına girmesi de pek kolay ve mantıklı gözükmüyor. Dolayısıyla 98 inç ekranlı TV’yi abartılı bir gösteri şeklinde nitelemek mümkün olabilir. Ancak bu durumun CES’i güzel kılan şeylerden biri olduğunu da unutmamak gerekiyor. LG, dev televizyonunun fiyatı konusunda herhangi bir bilgi vermiş değil. Ancak Sharp’ın 85 inç 8K televizyonu için 130 bin dolar talep ettiği göz önüne alınınca alt limit konusunda bir fikir edinmek mümkün oluyor.

Bu tarz televizyonlar, TV ve kamera üreticilerini 8K video çekim ve görüntülemesini destekleyecek ürünler geliştirme konusunda da teşvik ediyor. 4K çözünürlüğün yaygın hâle gelmesiyle birlikte 8K çözünürlüğü destekleyen içeriklerin de artması öngörülüyor. Önümüzdeki yıllardaki CES fuarlarında da bu tarz sıra dışı ve göze abartılı gelen şeyleri görmek hiç şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER