Teknoloji

LG Stylus 2 DAB+: Dünyanın dijial radyo yayın destekli ilk akıllı telefonu

lg stylus 2

LG Stylus 2 resmi olarak geçen ay tanıtılmış ve birkaç gün sonra da Mobil Dünya Kongresi’nde sergilenmişti. Kapasitif ekran kalemi barındıran bu orta segment Android telefonu 5.7 inç’lik büyük ekranı 1.2 GHz’lik mütevazı işlemcisiyle akıllı telefon için fazla ödeme yapmak istemeyen kullanıcıları hedefliyor.

Güney Koreli şirket şimdi Stylus 2’nin biraz daha farklı versiyonunu tanıttı. Bu versiyonun farkı DAB+ teknolojisini desteklemesi. Bu açıdan LG’nin belirttiğine göre dünyanın DAB+ teknolojili ilk akıllı telefonuyla da tanışmış oluyoruz.

DAB+ özellikli Stylus 2 Fransa’nın başkenti Paris’te, Radiodays radyo konferansında resmi olarak tanıtıldı. Stylus 2’deki bu DAB+, yani Dijital Ses Yayını teknolojisi sayesinde kullanıcılar özel bir uygulama yardımıyla dijital radyo yayınlarını dinleyebilecekler.

DAB+ teknolojisinin gelecekte emektar ve şu an hâlâ kullanımda olan analog FM radyo teknolojisinin yerini alması bekleniyor. Bu teknoloji şu anda dünya çapında, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 40’tan fazla ülkede, 500 milyonu aşkın kullanıcı tarafından kullanılıyor.

LG, teknik arayüz sayesinde yayıncıların internet servislerinin radyo yayınını tamamladığı uzantı niteliğinde uygulamalar geliştirebileceğini belirtiyor. Kullanıcılar DAB+ sayesinde geleneksel FM yayınına göre daha fazla radyo kanalına erişebilecekler. Çok fazla miktarda veri yayını yapan geleneksel radyo uygulamalarından farklı olarak, DAB+ radyo mükemmel ses kalitesini ücretsiz ve hiçbir veri tüketiminde bulunmadan sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LG Stylus 2 Ön İnceleme

LG, DAB+ özellikli Stylus 2’nin fiyatı hakkında herhangi bir bilgi vermedi, ancak bu akıllı telefonun Almanya, Avustralya, Belçika, Hollanda, İngiltere, İtalya, Norveç gibi ülkelerde satışa çıkacağını belirtti.

DAB+’nın dışında Stylus 2 herhangi bir yeni özellik içermiyor. 5.7 inç kapasitif dokunmatik ekran 720p HD çözünürlük desteğine sahipken 1.2 GHz dört çekirdekli işlemci de bulunmaya devam ediyor.

LG Stylus 2’de 1.5 GB RAM, 16 GB dahili hafıza ve microSD kart yuvasıyla depolama alanını genişletme imkanı bulunuyor. Arkada 13 megapiksel kamera yer alırken önde de 8 megapiksel çözünürlüklü ikinci bir kamera mevcut.

Bağlantı desteklerine baktığımızda bu büyük ekranlı akıllı telefonun 4G LTE ve 3G desteğini barındırdığını, aynı zamanda Wi-Fi, Bluetooth 4.1, A-GPS destekli GPS, NFC gibi destekleri barındırdığını görüyoruz. DAB+ özellikli Stylus 2’de 3000 mAh kapasiteli pil de yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER