Teknoloji

LG robot teknolojilerine daha fazla yatırım yapmayı planlıyor

lg robot

lg robotLG kesinlikle uzun zamandır robot teknolojileriyle ilgileniyor, ancak artık otonom teknolojilere yönelik uzun vadeli stratejisini açıklama zamanı geldi.

Güney Koreli teknoloji devi, robotlara “agresif şekilde yatırım yaptığını” söylüyor. Özellikle cihazlar grubu bu noktada öncülüğü elinde bulunduruyor. Şirketin açıkladığı bir yol haritası henüz mevcut değil. Ne var ki, şirket daha şimdiden klima, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi ev araçlarıyla birlikte çalışacak cihazlar yapmayı planladığını belirtiyor. Ayrıca yapay zeka ve kendi kendine giden otomobiller gibi harmanlanmış teknolojileri de dikkatinde tutuyor.

Henüz LG’nin planları tam olarak netleşmiş gibi görünmüyor. Ne var ki, LG ve diğer büyük elektronik şirketlerinin robotlara bakışındaki büyük değişimi görebiliyoruz. Hâlâ çoğu robotlara deneysel nitelikte yaklaşıyor veya elektrik süpürgesi gibi kısıtlı kullanım alanına sahip ürünlerde yer veriyorlar. LG robot stratejisinde değişim yaptığına göre, robotların daha fazla kullanıcıyla buluşmasının yakın olduğunu gösteriyor. Bu dönüşümün gerçekleşmesi için yılların geçmesi gerekebilir, ancak robotların çok zaman geçmeden önce birçok evde önemli yerlerle yerleştiğini görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER