Manşetler

LG parmak izi okuyucu için yeni bir yer buldu

lg parmak izi okuyucu

lg parmak izi okuyucuParmak izi okuyucuları akıllı telefonlarda giderek daha fazla yer almaya başladı, özellikle üst sınıf akıllı telefonların standart bir özelliği hâline geldi. Ancak parmak izi okuyucusunu yerleştirmek cihazın tasarımıyla ilgili önemli kararları vermeyi, bazen fedakarlıklarda bulunmayı gerektiriyor. Bazı üreticiler okuyucuları ekranın altında yer alan fiziksel tuşlara yerleştirirken bazıları ise cihazın arkasına yerleştirmeyi uygun görüyorlar.

LG Innotek ise yeni bir fikirle karşımıza çıkıyor ve parmak izi okuyucusunu telefonun ekranının altına koymayı öneriyor. Aslında daha önce Qualcomm’dan da benzer bir fikir görmüştük. LG’nin geliştirdiği çözümde parmak izi sensörü telefonun koruyucu cam tabakasının altına açılan 0.03 milimetre kalınlıktaki küçük boşluğa yerleştiriliyor. Böylelikle cihaz üreticileri parmak izi okuyucularını özel bir butona, dokunmatik alana veya başka tasarım unsurlarına yerleştirmekle uğraşmayacaklar.

LG cam altından çalışan modüllerin parmak izi tanıma hızının buton tipi sensörlerle karşılaştırılabilir seviyelerde olduğunu ve telefonların suya dayanıklı veya çizilmelere karşı dirençli olmaları noktasında ek destek sağlayacağını veya tasarımın daha da basitleştirilmesine imkan tanıyacağını söylüyor.

LG parmak izi okuyucu modülü ile ilgili planlarını belli etmedi, herhangi bir telefonunda kullanıp kullanmayacağı noktasında herhangi bir bilgi vermedi, ancak bir LG sözcüsünün Korea Times’a söylediğine göre şirket, şimdilerde bazı akıllı telefon üreticileriyle, bu sensörleri bu yıl içinde ticari anlamda dağıtıma çıkarmayı görüşüyor.

İLGİLİ HABERLER