Teknoloji

LG Optimus G2 ve Optimus L9 II’ye ait fotoğraflar sızdı

LG geçen yıl tanıttığı ve birkaç ay önce Türkiye’de de piyasaya sürülen Optimus G ile birlikte Android telefon pazarındaki konumunu biraz daha güçlendirdi. Tabii ki, bu güç kazanma noktasında Nexus 4’ün de büyük payı olduğunu göz ardı etmemek gerekiyor. Bu yılın başlarında Optimus G Pro’yu da tanıtan Güney Koreli şirketin önümüzdeki yaz sonunda düzenlenecek IFA tüketici elektroniği fuarında Optimus G2 olarak adlandırılacağı tahmin edilen yeni bir Android telefonu tanıtması bekleniyor.

lg-optimus-g2-dedikodu-310513

Söz konusu telefona ait olduğu iddia edilen yeni bir fotoğraf internete sızdı. Bu fotoğrafta cihazın tamamı görünmüyor, ancak kendini gösteren bölümden bile bir şeyler analmak mümkün oluyor. Optimus G’ye göre biraz daha yuvarlatılmış kenarlara sahip olduğu görünen cihazın daha cilalı ve yakışıklı göründüğünü söylemek gerek. Tahmin ediyoruz ki, ekran da 5 inç veya biraz üzerinde olacak. Aynı zamanda ön bölümde kamera, yakınlık sensörü, çevresel ışık sensörü ve ahize hoparlörü gibi unsurların yer aldığı da anlaşılıyor.

Telefonun ekranının açık olduğu da dikkat çekiyor, ancak işletim sistemi test aşamasında henüz hazır değil gibi görünüyor. Ekranda yer alan “kernel crash”, yani çökme mesajı bunu gösteriyor. Bu arada hata ekranı içerisinde @lge.com alan adı altında açılmış bir e-posta adresi olması da söz konusu telefonun LG elinden çıkmış olduğu ihtimalini kuvvetlendiriyor.

LG Optimus G2’nin Snapdragon 800 işlemci ve 1080p çözünürlüklü ekran barındıracağı söyleniyor. Önümüzdeki yaz ayları içerisinde Optimus G2 ile ilgili daha fazla sızıntı ve dedikoduya rastlayabiliriz.

lg-optimus-l9-2-310513

Bu arada LG Optimus G2’yi sızdıran kaynak LG Optimus L9 II’ye ait olduğu söylenen bir cihaza ait fotoğrafı da sızdırdı. Sızan benchmark raporlarına göre söz konusu telefonda 720p çözünürlüklü ekran, Android 4.1.2, 1.4 GHz hızında çalışan çift Krait 200 çekirdekli Snapdragon 400 yongaset, 1 GB RAM ve Adreno 305 GPU gibi teknik özellikler bulunuyor.

İlgili >> TechTastic (1), (2), GSMArena

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER