Manşetler

LG Optimus G Türkiye’ye giriş yapıyor, fiyatı ne olacak?

LG’nin geçtiğimiz yazın sonlarında duyurusunu yaptığı ve hemen ardından sonbaharda Güney Kore, Japonya ve ABD gibi ülkelerde piyasaya sürdüğü Optimus G nihayet Türkiye’de piyasaya sunuluyor. Turkcell tarafından çeşitli sözleşmeli kampanyalarla satılacak, ayrıca Teknosa gibi zincir teknoloji mağazalarında satılacak LG Optimus G, Güney Koreli şirketin 2013 yılında Türkiye pazarında Nexus 4’ten sonra satışa sunduğu ikinci üst sınıf Android telefonu olma niteliğini taşıyor.

lg-optimus-g-080313

LG Optimus G’de 4.7 inç, 1280 x 768 piksel çözünürlüklü True HD IPS ekran, 1.5 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemci, 2 GB RAM, 32 GB dahili bellek, Android 4.1 Jelly Bean gibi teknik özellikler bulunuyor. Cihaz ilk tanıtıldığında 8 megapiksel arka kameraya sahipti, ancak Türkiye’de piyasaya sunulan modelde 13 megapiksel kamera bulunuyor. Aslında LG yöneticileri ürünün duyurusuyla Türkiye’de piyasaya çıkışı arasında geçen birkaç aylık süreyi bu gibi özelleştirmelerin zaman almasıyla açıklıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse Türkiye’de piyasaya çıkacak ürün geçen yaz lanse edilen üründen biraz daha farklı nitelik taşıyor.

Optimus G’nin peşin satış fiyatı 1799 TL olarak belirlendi. Yukarıda da belirttiğimiz gibi Turkcell bu telefonu çeşitli sözleşme seçenekleriyle birlikte piyasaya sürecek. Optimus G’nin Sony Xperia Z, HTC One ve Samsung Galaxy S IV gibi yakın zamanda Türkiye’de piyasaya çıkmasını beklediğimiz üst sınıf Android cihazlarıyla ne derece rekabet edeceğini hep beraber göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER