Teknoloji

LG Optimus G Pro’nin ipuçları verildi: 5 inç 1080p ekran, 1.7 GHz dört çekirdekli işlemci, 3000 mAh batarya

LG’nin geçen yılın ilgi çeken akıllı telefonları arasında yer alan, ancak henüz Türkiye’ye resmi giriş yapmayan Optimus G’nin takipçisi için sıkı bir şekilde çalıştığı söyleniyor. Ortalıkta dolaşan dedikodulara göre Optimus G Pro olarak adlandırılacak söz konusu cihaza ait detaylar da web’de çoktan gezinmeye başladı. Buna göre söz konusu cihaz 5 inç, 1080p ekranıyla selefine göre çok daha iyi bir görüntü deneyimi sunacak.

lg-optimus-g-pro-210113

Ekranın dışında LG Optimus G Pro’nun 1.7 GHz dört çekirdekli Snapdragon S4 Pro (APQ8064) işlemci, 2 GB RAM ve 32 GB dahili bellek barındıracağı söyleniyor. Mevcut Optimus G modelinde yer alan 2100 mAh kapasiteli batarya yerine de 3000 mAh gibi çok daha geniş kapasiteli bir batarya bulunacak. Dedikodular Optimus G Pro’da 13 megapiksel kameranın da yer alacağını işaret ediyor. 160 gr. gibi hatırı sayılır bir ağırlığa sahip olacak cihazın 10.1 mm.’lik kalınlığı da karşımızda gerçekten iri bir cihazın olacağını gösteriyor.

Yukarıda gördüğünüz görsel Engadget tarafından yayınlandı, ayrıca Blog of Mobile sitesinde de beklenen telefonla ilgili olarak yukarıda dile getirdiğimiz teknik özelliklerin listelendiğini görüyoruz. NTT DoCoMo markasını taşıyor olması bu telefonun Japonya’ya özel bir telefon olma ihtimalini akıllara getiriyor. En iyisi gelecek ay düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’ni beklemek ve orada bu telefonun ya da bir benzerinin tanıtılıp tanıtılmayacağına bakmak.

İlgili >> Engadget, Blog of Mobile

İLGİLİ HABERLER