Manşetler

LG Optimus 4X HD Ön İnceleme – Galeri

lg-optimus-4x-hd-on-inceleme-00008

LG, 2010’un sonunda çift çekirdekli işlemciye sahip ilk akıllı telefon Optimus 2X’i tanıtmıştı. Türkiye’ye resmi olarak yolu düşmeyen bu cihazın halefi olarak nitelendirilen Optimus 4X HD‘nin adı 2X’e göre ne gibi güncellemelerin olduğunu daha baştan belli ediyor. 1.5 GHz hızında çalışan dört çekirdekli NVIDIA Tegra 3 işlemciye sahip olan bu cihazda 1280 x 720 piksel çözünürlüklü True HD IPS dokunmatik ekran yer alıyor.

LG, MWC 2012’deki standının bir bölümünde Optimus 4X HD’de yer alan ekranın renkleri diğer ekranlara göre ne kadar yüksek doğrulukta gösterdiğini sergiliyor. Gerçekten TrueHD ekranda renkler gerçeğe daha yakın, tonlar aşırıya kaçmayan derecede. 4.7 inç ekranda 720p HD çözünürlük 313 ppi’lik bir piksel yoğunluğunun elde edilmesine vesile oluyor. Bu da Optimus 4X HD’nin ekranını Retina ekran ile boy ölçüşecek dereceye getiriyor. Ekranın kontrastı oldukça iyi, yazılar keskin ve okunaklı. Kısacası Optimus 4X HD’nin ekranının kullanıcılarına görsel şölen sunacağını söyleyebiliriz.

LG Optimus 4X HD 8.9 mm’lik bir kasayla geliyor. Tasarım açısından Optimus 2X’in çizgilerine bağlı kalınmış, ancak çeşitli dokunuşlarla telefon daha estetik hâle getirilmiş. Cihazın sağ ve sol kenarlarına eklenen doku cihaza farklı bir hava katmış. Sol kenarda üste doğru yer alan ses kademe tuşları bu dokulu çizginin üstüne yerleştirilmiş ve ilk bakışta farkedilmesi oldukça zor olmuş. Aslında bu durum tuşların cihazın kasasına iyice entegre olmasını sağlamış ve estetik açısından hoş bir durum yaratmış. Ancak kullanım sırasında cihazın sol kenarını şöyle bir yoklamanız gerekebilir.

LG Optimus 4X HD’nin altında microUSB portu yer alıyor, üstte ise güç butonu ve 3.5 mm’lik kulaklık jakı mevcut. Sağ kenarda herhangi bir giriş çıkış elemanı yer almıyor. Arkasında plastik ve dokulu bir kapak yer alıyor. Bu bölümde ayrıca 8 megapiksel kamera ve LED flaş bulunmakta. Cihazın önünde yer alan 4.7 inç ekranın altında navigasyon tuşları, üstünde ise 1.3 megapiksel ön kmaera bulunuyor.

lg-optimus-4x-hd-on-inceleme-00010

LG Optimus 4X HD’de Android 4.0 Ice Cream Sandwich çalışıyor. Buna karşın LG’nin üç adet kapasitif dokunmatik fiziksel tuşu ekranın altına yerleştirdiğini görüyoruz. Bu tuşlar sırasıyla geri, ana ekran ve menü işlevlerini görüyor. Ana ekran tuşuna biraz uzun süreli dokunduğunuzda karşınıza çoklu görev penceresi çıkıyor. Ice Cream Sandwich’in üstünde LG’nin özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü çalışıyor. Kullanıcı arayüzünün LG’nin logosunun renklerini baz aldığını ve ikonların hatlarının yumuşatıldığını görüyoruz. Bu kullanıcı arayüzüne biraz daha sıcak bir hava katmış, ancak beyaz arkaplanın üstünde beyaz yazıları görmek bir hayli zorlaşmış. Dokunmatik ekranın tepkisinin iyi olduğunu söyleyebiliriz, inceleme videosunda bunu gözlemleyebilirsiniz.

LG Optimus 4X HD’de 802.11b/g/n Wi-Fi, DLNA ve Wi-Fi Direct desteği bulunuyor. Cihazda yüklü gelen SmartShare uygulaması aynı ağ içinde bulunan diğer cihazlara multimedya içerik aktarımı yapmaya olanak sağlıyor. SmartShare Wi-Fi Direct’i de destekliyor. Yani, ortamda bir Wi-Fi şebekesi olmasa bile Wi-Fi Direct destekli bir cihaza anlık içerik akışında bulunmak mümkün. LG Optimus 4X HD NFC desteğini de bünyesinde barındırıyor. Cihazda yüklü gelen NFC Tag uygulaması bu işlevin verimli bir şekilde kullanılmasına yardımcı oluyor.

LG Optimus 4X HD’nin arkasında 8 megapiksel, otomatik odaklı ve LED flaşlı bir kamera yer alıyor. Ekrana dokunarak belirli bir noktaya odaklama yapma imkânı veren bu kamera ile çekilen fotoğraf ve videolara coğrafi etiketler eklenebiliyor. Video demişken, Optimus 4X HD ile 1080p/30fps video kaydı yapılabiliyor. Cihazda gelen kamera uygulaması kolay kullanımlı, solda kontrollere, sağda ise fotoğraf ve video işlevleri arasında geçiş anahtarıyla deklanşöre yer verilmiş. Pil durumunun ekranın üstünde küçük de olsa bir yere iliştirilmiş olması da iyi olmuş.

LG Optimus 4X HD kaliteli ekranı ve dört çekirdekli işlemcisiyle yüksek profilli bir akıllı telefon arayanların ilk tercihlerinden biri olmaya aday. Optimus 2X’in Türkiye yolu engellerle doluydu, umarız Optimus 4X HD’de bu makus talih değişir ve bu cihaz da Türkiye’ye ayak basar.

LG Optimus 4X HD’nin birkaç fotoğrafını ve MWC 2012’de çektiğimiz ön inceleme videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Video: LG Optimus 4X HD Ön İnceleme

Galeri: LG Optimus 4X HD Ön İnceleme
[nggallery id=853]

İLGİLİ HABERLER