EğlenceManşetler

LG Optimus 2X’in 1080p full HD video performansı gözler önüne serildi – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çift çekirdekli yongasetlerin tek çekirdekli seleflerine göre gelişim gösterdiği en dikkat çekici alan 1920 x 1080 çözünürlükte full HD video kaydetmek gibi görünüyor. LG’nin tanıttığı ilk çift çekirdekli Android cihazı Optimus 2X de sözünü ettiğimiz bu işlevi yerine getirebiliyor.

Aşağıda bulacağınız full HD video örneği LG Optimus 2X ile Yunanistan’da çekilmiş. Gün ışığında, yani yeterli ışık altında çekilen bu videoda geçişlerin oldukça düzgün olduğu göze çarpıyor. Kameranın ayarlarında gösterilen çözünürlüğün 1920 x 1088 olması biraz kafa karıştırıyor olsa da, şimdilik bununla ilgilenmemek en iyisi. Ne de olsa incelemeye tabi tutulan cihaz bir prototip. Telefonda full HD videonun en büyük dezavantajı küçük ekranda farkların  o kadar kolay anlaşılmaması. Bu arada 1080p HD video çekimi cihazın depolama kapasitesinin de daha hızlı bir şekilde dolmasına neden olacaktır. Yine de, videonun 3GPP formatıyla kaydediliyor olması, dosya sıkıştırma açısından elden gelenin yapıldığını gösteriyor. 2 dakika 46 saniyelik video 195 MB’lık dosya büyüklüğüne sahip. Bu da üst sınıf cihazların kaydettiği HD videolara göre karşılaştırılabilir bir büyüklüğe ulaşıldığı anlamına geliyor.

Aşağıdaki YouTube videosunda çözünürlüğü 1080p’ye çıkararak Optimus 2X’in full HD video performansını gözlerinizle görebilirsiniz. Eğer bu size yetmezse ilgili bağlantı kısmından bu videoyu bilgisayarınıza indirmeniz de mümkün.

Video: LG Optimus 2X ile 1080p video çekimi

İlgili – Techblog.gr
İlgili – Hotfile

Görsel – Techblog.gr

İLGİLİ HABERLER