Teknoloji

Yeni LG OLED 4K TV HDR Pro desteğiyle heyecan yaratıyor

lg oled 4k tv

Samsung, LG, Panasonic ve daha pek çok orta ve küçük ölçekli üretici, CES 2016’da yeni televizyonlarını görücüye çıkardı. Bu televizyonlar arasında en heyecan vericilerden birisi de HDR Pro destekli yeni LG OLED 4K TV. Renk titreşimleri ve derin siyahların kalitesiyle 4K içeriklerin hakkını veren televizyon, HDR Pro desteğiyle de fark oluşturmayı başarıyor.

Eskiye kıyasla daha parlak, daha net ve sarmalayıcı görüntülerin sözünü veren LG, neredeyse gözükmeyen çerçeve şeffaf cam arka panellerle de görenleri etkiliyor.

HDR ile birlikte LG, diğer televizyon üreticilerinin desteklemeye mesafeli yaklaştığı Dolby Audio gibi ana ses formatlarının tamamını destekleme konusunda da taahhütte bulunuyor. OLED serisinin UHD Alliance tarafından “Ultra HD Premium” şeklinde sertifikalandırıldığına da dikkat çeken Güney Koreli üretici, bu etiketin sadece çözünürlük, zirve aydınlık, siyah seviyeleri, geniş renk gamı ve ses kalitesi bakımından en üst talepleri karşılayan televizyonlara verildiğini vurguluyor.

Diğer şirketler için bu ifadeler “saçma pazarlama cümleleri” gibi tınılasa da, söz konusu LG olduğunda bu cümleler bir “sözü yerine getirme” niteliği taşıdığı için önem kazanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER