Teknoloji

LG G4’te şirketin LG’nin kendi üretimi olan işlemci kullanılabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-nuclun-1

LG kendi üretimi olan ilk mobil işlemcisi Nuclun’u duyurdu. Sekiz çekirdekli işlemci barındırdığı LTE-A Cat.6 ağ özelliği sayesinde 4G şebekesinde yüksek hızlara ulaşmayı mümkün kılacak. Güney Koreli şirketin bundan böyle geliştireceği akıllı telefonlarında kendi üretimi olan bu işlemciyi kullanması bekleniyor. Gelecek yıl piyasaya sürülmesi öngörülen LG G4’ün de Qualcomm yerine Nuclun işlemciye sahip olacağı düşünülüyor.

Ancak bu yeni işlemcinin LG G4’ten önce şirketin anavatanı olan Güney Kore için hazırladığı LG G3 Screen’de kullanılacağı konuşuluyor. Yüksek performans gerektiren görevler için dört adet 1.5GHz ARM Cortex-A15, daha az işlemci gerektiren işler içinse dört adet 1.2GHz ARM Cortex-A7 çekirdek barındıracak olan Nuclun’da kullanılan çekirdeklerin sayısı duyulan ihtiyaca göre ayarlanabilecek, böylelikle cihazın güç tasarrufu yapması mümkün olacak.

lg-nuclun-2

LG G3’ün Qualcomm Snapdragon 801 yerine Nuclun barındıran versiyonu olarak lanse edilen LG G3 Screen, büyük ölçüde LG G3 ile aynı özellikleri taşıyacak. LG G3’ün 5.9 inç’lik Quad HD ekranının G3 Screen’de yerini 1080p Full HD bir ekrana bırakacak olması da diğer bir önemli fark olarak ön plana çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER