Teknoloji

LG Nexus 5’e ait olduğu iddia edilen özellikler ve tasarım internete sızdı

Google’ın Nexus 5 için çok sayıda üreticiyle çalışmalar yürüttüğüne dair haberler bir süredir konuşuluyor. Bu üreticilerden biri de Nexus 4’ün altında imzası olan LG. Güney Koreli şirketin ”Megalodon” kod adıyla Nexus 5 için çalışmalar yürüttüğü belirtilirken, söz konusu cihazın 2013’ün ekim ayında satışa sunulacağı söyleniyor. Ancak cihaza dair dolaşan dedikodular bunlarla sınırlı değil. Nexus 5 prototipine ait olduğu iddia edilen fotoğraflar ve donanım listesi de internete sızmış durumda.

lg-nexus-5-180313

Cihazın donanım listesi oldukça etkileyici. 5.2 inç’lik OLED HD 1080p ekran barındıran cihazda, 2.3 GHz Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, 3GB of LPDDR3 RAM, 16/32/64 GB dahili hafıza seçeneği, 4K çözünürlüğünde video kaydı yapabilen 16 megapiksellik arka kamera ve 2.1 megapiksellik ön kamera bulunacağı söyleniyor. Nexus 5’in oldukça uzun kimlik kartında yazanlar burada bitmiyor. 3300 mAh pile sahip olması beklenen cihazda, stereo hoparlör, LTE, HSPA+, entegre DVB-T/ATSC anten ve hareketle kontrol özelliklerinin bulunacağı iddia ediliyor.

Google’ın kulağa fazlasıyla etkileyici gelen bu özellikleri bir araya toplamasının mümkün olduğu kesin. Üst sınıf özellikleri barındıracağı iddia edilen Nexus 5’in standart fiyatından satışa sunulmasıysa pek olası gözükmüyor. 16 megapiksellik kamera iddiası heyecan yaratsa da, uygulanabilirliği konusunda şüphelerin oluştuğu bir gerçek. Ancak Google yöneticilerinden Vic Gundotra’nın Nexus serisi akıllı telefonlara ilişkin yaptığı açıklama söylentilerin doğru olma ihtimalini biraz daha güçlendiriyor. Gundotra geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada gelecek Nexus akıllı telefonların muhteşem kameralara sahip olacağını dile getirmişti.

İlgili >> Android and Me

İLGİLİ HABERLER