Manşetler

LG Nexus 5’in fotoğrafları Amerikan FCC onay belgelerinden sızdı

LG D820 olarak anılan, bazıları tarafından Nexus 5, bazıları tarafından ise LG G2’nin bir versiyonu olduğu düşünülen cihazın fotoğrafları Amerikan Federal İletişim Komisyonu (FCC) belgeleri sayesinde ortaya çıktı.

lg-nexus-5-fcc-130913-1 ABD’de bir telefon piyasaya çıkacaksa, bu öncelikle FCC’nin onayından geçiyor. LG geçtiğimiz günlerde ABD’li mobil operatör Verizon tarafından satılacak LG G2 çeşidi (G-VS980) için FCC’ye bir “class 2 değişikliği” sunmuştu. Tıpkı Nexus 4’ün LG Optimus G tabanlı bir cihaz olması gibi Nexus 5’in de LG G2 tabanlı bir cihaz olması bekleniyor. Aslında daha öncesine baktığımızda da Nexus S’in değiştirilmiş bir Samsung Galaxy S, Galaxy Nexus’un da Samsung Galaxy S2 tabanlı bir cihaz olduğu görmüştük. Nexus 5’in en son özellikleri değişiklik gösterebilir, ancak LG G2’de yer alan Snapdragon 800 işlemci ve 2 GB RAM’in en yeni Nexus telefonunda da olması bekleniyor.

lg-nexus-5-fcc-130913-2

Geçen hafta sızan haberlere göre LG D820 Nexus 5 olarak nitelendirilmiş, ancak daha sonra bunun LG G2’nin türevi olacak bir cihazı temsil ettiği iddia edilmişti. Aslında tüm parçalar birleştirildiğinde LG’nin FCC’ye başvuru yaparken cihazı LG G2’nin değiştirilmiş bir modeli olarak nitelendirdiği, aslında telefonun gerçekten Nexus 5 olabileceği ortaya çıkıyor. Fotoğraflara bakıldığında da, kameranın yerleşimi, arkada tuş bulunmaması gibi detayları bu ihtimali kuvvetlendiriyor. Tabii ki, LG geçmişte Optimus G’nin ABD’de ve dünyanın geri kalan bölgelerinde farklı tasarımlı versiyonlarını satmıştı; ancak arkada yer alan tuşlar G2’nin en önemli özelliklerinden biriyken, LG bu özelliği ABD’de satılacak telefonlara eklemekten geri durmayacaktır.

Aşağıdaki kaynak haberde farklı mobil şebekeler için çıkarılacak iki farklı versiyonla ilgili detaylardan bahsedilmiş, ancak onlar bizim için çok da önemli değil. Önemli olan, fotoğraflarını gördüğümüz cihazın büyük ihtimalle Nexus 5 oluşu. Eğer Google geçen yılki takviminin bir benzerini uygularsa, yeni Nexus 5’i ve bunu çalıştıracak Android 4.4 KitKat sürümünü ekim ayının ikinci yarısında görebiliriz.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER