Teknoloji

LG manyetik rezonans kablosuz şarj özelliğini akıllı telefonlarına getirebilir

lg g6

lg manyetik rezonans kablosuz sarjKablosuz şarj, son zamanlarda amiral gemisi akıllı telefonlara yerleştirilen gözde özellikler arasında yer alıyor. Söz konusu teknoloji yıllardır çeşitli akıllı telefonlarda boy gösterse de, henüz tam anlamıyla bir pazar standardına dönüşebilmiş değil.

Ancak şirketler kablosuz şarj özelliğini yaygınlaştırmak adına farklı çözümler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bu şirketlerden biri olan LG manyetik rezonans kablosuz şarj teknolojisinin gelişimini tamamladı.

Kablosuz şarj özelliği barındıran mevcut akıllı telefonların büyük kısmı, manyetik indüksiyon yönteminden faydalanıyor. Manyetik indüksiyon ve manyetik rezonans arasındaki en temel fark ise manyetik rezonansın cihaz şarj aletinden biraz uzaktayken de dolumu mümkün kılması. Bu şarj aleti ve telefon odanın farklı uçlarındayken pilin doldurulacağı anlamına gelmiyor. Ancak 7 cm. gibi küçük mesafelerde manyetik rezonansın yardımıyla uzaktan şarj yapılabiliyor.

LG tarafından geliştirilen manyetik rezonans özellikli kablosuz şarj standı, 7w enerji çıkışına sahip. Business Korea’da yer alan habere göre, LG söz konusu teknolojiyi pazara sunup sunmama konusunda henüz bir karar verebilmiş değil. Manyetik rezonans ile kablosuz şarj özelliği sunan telefonların ise önümüzdeki yıl satışa sunulması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER