Manşetler

LG Lifeband Touch ve Kalp Ritm Kulaklıkları ile vücudunuzu kontrol altına alın, kalbinizi dinleyin

LG CES 2014 basın toplantısında daha önce ipucunu verdiği giyilebilir egzersiz takipçisi LG Lifeband Touch’a resmiyet kazandırdı. Sağlıklı yaşam amaçlı bu bileklik ile birlikte kullanılabilen Kalp Ritm Kulaklıkları da tanıtılanlar arasında yer aldı. Bu aksesuar sayesinde kalp atışlarını kulağa duyulabilir ses olarak yansıtmak mümkün oluyor.

lg-lifeband-touch-060114-1Lifeband Touch’ı bir Android telefonuna, iPhone’a veya kalp ritm monitörüne Bluetooth ile bağlamak, böylelikle çeşitli egzersiz istatistiklerini ve işlevlerini sağlamak mümkün oluyor. Ayrıca gelen bir yazılı mesaj veya çağrının bildirimi de bileklik üzerinden yapılabiliyor. Bilekliğin saati de gösterdiğini belirtmek gerek.

Dokunmatik OLED ekrana sahip olan bu bileklik fiziksel aktiviteleri takip ediyor ve hız, mesafe, adım sayısı, harcanan kalori miktarı gibi farklı sonuçları gösteriyor. LG Fitness uygulamasına da bağlanabilen bu aksesuar MyFitness Pal, Runkeeper, MapMyFitness gibi mevcut üçüncü taraf uygulamalarla da kullanılabiliyor.

Üç eksenli ivmeölçer ve altimetre de içeren bu bileklik aynı zamanda çalan şarkıları ekrana sürükleyerek kontrol etmeye de izin veriyor.

Kalp Ritm Kulaklıkları da Lifeband Touch ile birlikte çalışıyor ve kalbinizin ne kadar hızlı attığını hissetmenizi sağlıyor. PerformTek sensör teknolojisini barındıran bu kulaklıklar kulağın dış kısmındaki kan akış işaretlerini ölçüyor.

Her iki cihaz 2014’ün ilk çeyreğinde öncelikle ABD’de piyasada olacak, daha sonra da dünyanın diğer bölgelerinde piyasada göreceğiz.

İlgili >> LG Newsroom

İLGİLİ HABERLER