Teknoloji

LG akıllı telefon tasarımlarını farklılaştırmak adına kavisli ekran üretimine başladı

LG, ”akıllı telefonlar için dünyanın ilk esnek OLED paneli” olarak tanımladığı kavisli ekranları için geniş kapsamlı üretime başladı. LG’nin önümüzdeki ay G Flex adını verdiği kavisli bir akıllı telefonu piyasaya çıkarabileceği yönündeki haberlerin ortada dolaşmasının ardından üretime başlandığının doğrulanması dikkat çekti. Olağan bir OLED paneli andıran kıvrımlı panelde cam yerine plastik alt madde kullanılıyor. Böylelikle LG’nin ekrana iç bükey bir kavis vermesi mümkün oluyor.

lg-g-flex-031013

Kavisli ekran barındıran G Flex’in çıkışı için dedikodular kasım ayını işaret etse de, LG Display CTO’su Yeo Sang-Deog şirketin gelişmiş performanslı ve farklı tasarımlı ürünleri önümüzdeki yıl piyasaya sürmeyi planladığını dile getirdi. LG’den kavisli ekranının çözünürlüğüne ilişkin bir bilgi gelmezken, çaprazlama 6 inç uzunuluğundaki ekranın kullanılacağı akıllı telefonun bugüne kadar üretilen en ince ve en hafif akıllı telefon olacağı iddia edildi. Şirketten yapılan açıklamada OLED panelin 700 mm.’lik bir kavise sahip olacağı belirtildi.

LG tarafından yapılan açıklama daha ilginç akıllı telefon tasarımlarının görülebileceği yeni bir dönemin başlangıcına işaret ediyor. LG’nin ezeli rakiplerinden Samsung da ekim ayı içinde kavisli ekran barındıran akıllı telefonunu tanıtmaya hazır olduğunu açıklamıştı. Hazırladığı prototip cihazları daha önce görücüye çıkaran Samsung’un elinde yatay kavisli cihazlar için de patentler bulunuyor.

İlgili >> LG Display

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER