Teknoloji

LG IPS5 serisi monitörlerle gerçeğin tıpatıp aynısı renkler

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG, IPS5 serisi yeni LCD monitörleri tanıttı. Adından da anlaşılacağı üzere her biri IPS panel kullanan bu monitörlerin 21.5 inç ve 23 inç’lik iki farklı büyüklük seçeneği mevcut. Her biri 1920 x 1080 çözünürlük desteğine sahip olan IPS5 serisi monitörler 250 cd/m2 parlaklık değerini de barındırıyor.

IPS5 serisinin görüntüsü görüntüleme uzmanları tarafından önceden kalibre edilmiş. Hatta monitörün kutusunun içinden bu ayarlamayla ilgili bir rapor da çıkıyor. 6500K dolayında bir renk sıcaklığına sahip olan bu monitörler, LG’nin iddiasına göre, ekrandaki objeleri gerçek rengiyle aynı renkte gösteriyor. Diğer IPS ekranlarda gördüğümüz gibi bu monitörlerde de görüş açısı oldukça yüksek. 5000000:1’lik dinamik kontrast oranı da dikkat çekici.

LG, Dual Package (İkili Paket) adı verilen bir özellik de sunuyor. Bu sayede ikinci monitörü kurmak ve görüntüyü iki monitöre yayılacak şekilde ayarlamak daha kolay hâle geliyor. IPS5 ile birlikte tanıtılan IPS5P serisi monitörler yüksekliği ayarlanabilir bir stand ile birlikte geliyor. Monitörlerin fiyatları henüz belli değil, ancak IPS5 serisinin ekim, IPS5P serisinin ise kasım ayında piyasaya çıkmış olması bekleniyor.

İlgili – LG

İLGİLİ HABERLER