Teknoloji

LG HomeChat servisi ev eşyalarıyla yazışma dönemini başlatıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG CES 2014’teki basın toplantısında HomeChat olarak adlandırdığı ve kullanıcıların beyaz eşyalarıyla mesajla iletişim kurmalarını sağlayan yeni bir sevisi duyurdu.

lg-homechat-070114Kullanıcılar 2014 model LG beyaz eşyalarıyla LINE mesajlaşma uygulamasını ve Güney Koreli şirketin HomeChat servisini kullanarak iletişim kurabilecek, kontrol, izleme ve içerik paylaşımı gibi işleri gerçekleştirebilecek.

Servis Doğal Dil İşleme teknolojisini kullanıyor ve LINE uygulamasıyla çalışacak şekilde geliştirildi. Bu, HomeChat’in yeni komutlar öğrenmeye veya başka bir uzaktan kumanda kullanmaya gerek duymayacağı anlamına geliyor. Kullanıcıların ihtiyaç duydukları her şey akıllı telefon veya masaüstü bilgisayarda bulunacak.

Servisi kullanmak için 2014 model LG akıllı ev eşyalarına sahip olmak gerekiyor. Evinizi bu eşyalarla doldurduktan sonra tüm eşyalarınızı HomeChat ile yönetebileceksiniz.

Örneğin buzdolabınıza bir mesaj atarak tatile gittiğinizi söyleyeceksiniz, o da size tatil moduna girip girmeme konusunda onayınızı isteyen bir mesajla karşılık verecek. Siz “evet” cevabını gönderirseniz, buzdolabı güç tasarruf moduna geçiş yapacak.

Söz konuus çamaşır yıkamak veya yerleri temizlemek olduğunda, kullanıcılar HomeChat’i kullanarak kişisel tercihlere göre çamaşır yıkama döngülerini indirebilecek veya süpürge robotuna her saban saat 9’da çalışmaya başlama talimatı gönderebilecek.

Bunlara ek olarak, HomeChat servisi buzdolabını dijital fotoğraf çerçevesine dönüştürüyor, LINE aracılığıyla buzdolabının görüntüleme paneline yüklenen fotoğrafları gösteriyor.

LINE uygulaması ücretsiz olarak sunuluyor ve şu anda dünya çapında 310 milyon kullanıcı tarafından kullanılıyor. Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry ve Nokia Asha cihazlarına özel sürümleri bulunan uygulama aynı zamanda Windows ve OS X ile çalışan masaüstü bilgisayarlarda da kullanılabiliyor.

HomeChat servisi başlangıçta İngilizce ve Korece dillerinde kullanılabilecek. 2014 içinde daha fazla dilin desteklenmesi planlanıyor. Ayrıca LG bu servisin diğer mesajlaşma servislerine de yayılmasını planlıyor.

İlgili >> LG Newsroom

İLGİLİ HABERLER