Manşetler

LG G6 tanıtım videosu UX 6.0’ın yeniliklerini gözler önüne seriyor

lg g6 video
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg g6 videoLG gelecek nesil amiral gemisi telefonu LG G6 hakkında daha fazla bilgiyi açığa çıkarmak için 26 Şubat tarihindeki 2017 Mobil Dünya Kongresi etkinliğini beklemiyor. Şirket bu beklenen telefonuyla ilgili birtakım yeni ipuçları paylaştı. Bunlar daha çok kullanıcı arayüzü ve 18:9 gibi sıra dışı bir görüntü oranına sahip olan 5.7 inç QHD+ ekranın nasıl kullanılacağıyla ilgili gibi görünüyor.

LG G6’nın çok dar bir ekran çerçevesine sahip olacağını biliyoruz. Bunun sayesinde ekran ön bölümün yüzde 90’lık kısmını kaplayacak. Ne var ki, Güney Koreli şirket telefonla birlikte sunulacak LG UX 6.0 kullanıcı arayüzünün uygulamaları yan yana mükemmel şekilde yerleştirilmiş iki kare pencerede çalıştırabileceğini belirtiyor. LG, bu tarz bir deneyim sayesinde G6’da daha iyi bir çoklu görev deneyiminin sunulacağını düşünüyor.

Bazı örnekler, ekranın farklı görüntü oranının ne gibi avantajlar sunacağını gösteriyor. Örneğin birkaç kare fotoğrafın birleşiminden oluşturulmuş kolaj duvar kağıtı LG G6’nın kilit ekranının arka fonunu mükemmel biçimde süslüyor. Şirket, telefonun takvim uygulamasının da, telefon yatay yönde kullanılırken sol pencerede takvimi, sağ pencerede ise daha detaylı takvim görünümünü göstereceğini belirtiyor.

Kullanıcı arayüzü kamera arayüzünde de etkilerini gösteriyor. Şirket telefonun kamerasının Kare moda sahip olacağını söylüyor. Böylelikle LG G6 kullanıcıları fotoğraf çekip daha sonra çektikleri bu 1:1 oranlı fotoğrafa, yan yana mükemmel şekilde yerleştirilmiş iki adet kare aracılığıyla hemen göz atabilecekler. LG, bu 1:1 görüntü oranının Instagram gibi sosyal ağlara fotoğraf yüklemek için mükemmel olacağını söylüyor.

Yemek modu olarak adlandırılan yepyeni bir mod daha geliyor. Birçok insan yemek yemeden önce önündeki tabakların fotoğraflarını çekmeye ve bunları başkalarıyla paylaşmaya başladı. LG G6’daki Yemek kamerası modu yüksek renk kaliteli ve doygunluğu fazla fotoğraflar çekmeyi sağlayacak. Böylelikle yemek fotoğrafları çok daha canlı ve etkileyici olacak. Son olarak telefonda iki ile 100 arasındaki fotoğrafı birleştirerek GIF animasyonu oluşturmayı sağlayan bir özellik de bulunacak.

Görünüşe göre, LG önümüzdeki 10 gün boyunca yeni telefonuyla ilgili daha fazla ipucu paylaşmayı sürdürecek. En sonunda 26 Şubatta bu yeni telefonla tanışma fırsatı bulacağız. Teknoblog olarak biz de MWC 2017’yi yerinde takip etmeyi ve LG G6 ile ilgili ilk izlenimlerimizi yerinden paylaşmayı planlıyoruz.

İLGİLİ HABERLER