Teknoloji

LG G6 gelişmiş Quad DAC ile daha yüksek ses kalitesi sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg g6LG, son zamanlarda akıllı telefonlarında ses kalitesi konusuna ayrı bir önem veriyor. Şirket, geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü LG G5’te Bang & Olufsen imzalı modülle yüksek çözünürlüklü ses sunmuştu. Geçtiğimiz eylül ayında tanıtılan LG V20 ise kutusundan 32-bit Quad DAC desteği ve yine Bang & Olufsen imzasını taşıyan kulak içi kulaklıklarla çıkmıştı. Bu gelenek, 26 Şubatta görücüye çıkacak LG G6 ile devam edecek gibi görünüyor. Güney Koreli şirketin yeni akıllı telefonunda daha gelişmiş bir Quad DAC teknolojisi sunacağı açıklandı.

LG yeni amiral gemisi telefonunun bazı özelliklerini şimdiden kamuoyuyla paylaşıyor. Şirket böylelikle telefona dair bekleyişi biraz daha heyecanlı hâle getiriyor. Güney Koreli elektronik devi son olarak akıllı telefonun ses teknolojisine dair yeni detayları paylaştı.

Yeni Quad DAC teknolojisi sayesinde sağ ve sol ses kanallarının ayrı ayrı kontrol edilebileceği ve böylelikle daha dengeli bir ses çıkışının sağlanacağı belirtilirken, yeni DAC teknolojisinde artırılmış devre entegrasyonunun bulunduğunun altı çizildi. Bu sayede bilgi kaybı aşağıya çekilirken, sesteki çarpıtma oranı da yüzde 0,0002’ye kadar inecek.

LG G6 kulaklık üzerinden muhteşem bir ses deneyimi sunabilir

LG’nin Quad DAC teknolojisi, dört DAC’ı tek bir yongada topluyor. Böylelikle yonganın kapladığı alan dörtte bir oranında küçülüyor, statik ses ise yüzde 50 oranında azalıyor. Söz konusu yonga, ilk olarak LG V20’de kullanılmıştı. Yapılan geliştirme çalışmaları, LG’nin yeni amiral gemisi G6’nın kulaklık girişi üzerinden muhteşem bir ses deneyimi sunacağının işaretini veriyor.

İLGİLİ HABERLER