Teknoloji

LG G6 iris tarayıcısı ve mobil ödeme özellikleriyle gelebilir

lg g6 iris tarayicisiLG’nin yeni amiral gemisi telefonunda bulunması muhtemel özelliklere dair dedikodulara her geçen gün yenileri ekleniyor. Samsung’un Galaxy Note 7 nedeniyle yaşadığı zorlu zamanların LG G6’ya Galaxy S8 karşısında avantaj kazandırabileceği belirtiliyor. Telefonda olacağı iddia edilen özellikler de bu konuda LG’ye avantaj sağlayabilecek cinsten.

LG’nin yeni gözde telefonunda iris tarayıcısına ve kendi mobil ödeme çözümüne yer vereceği söyleniyor. Buna ek olarak, şirketin G6’da da çıkarılabilir bir batarya sunacağı konuşuluyor. Bataryanın çıkarılabilir olmasının bazı kullanıcıları fazlasıyla sevindireceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Makus talihli Samsung Galaxy Note 7 de iris tarayıcısı barındırıyordu. Ancak telefonun yaşadığı sorunlar, iris tarayıcısının mobil dünyada yaygınlaşmasını geciktirmişe benziyor. Parmak izine göre daha güvenli ve doğru bir yöntem olarak nitelenen iris tarama konusunda ilk adımı Microsoft atmış ve Windows Hello özelliğini geliştirmişti. Apple ve Google’dan ise şimdilik bu konuda bir hamle gelmiş değil.

LG iris tarayıcısı konusundaki çalışmalarını daha önce kamuoyuyla paylaşmıştı. Şirket, iris tarayıcısını ve kamera sensörünü birleştiren teknolojisiyle rakiplerinden farklı bir çözüm sunuyor. Bu da hem maliyet hem de cihazdaki alan konusunda tasarruf etmeyi sağlıyor. Söz konusu çözümün G6’ya da yerleştirilmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

LG, Samsung Pay’e rakip olacak mobil ödeme sistemi üzerindeki çalışmalarını da uzun süredir devam ettiriyor. Sistemin LG Pay adını taşıması bekleniyor. İlk etapta sistemi fiziksel ve programlanabilen beyaz kartlar üzerine kurmayı planlayan LG’nin bu yaklaşımında değişikliğe gideceği ve, tıpkı Samsung gibi, MST teknolojisini kullanacağı söyleniyor. Böylelikle sistem hem NFC terminallerinde hem de geleneksel manyetik terminallerde kullanılabilecek.

LG G6 ile ilgili bir diğer iddia ise cihazın çıkarılabilir bir bataryaya sahip olacağı yönünde. G5 ve V20’de çıkarılabilir batarya tercih eden LG’nin müşteriler tarafından onaylanan bu yaklaşımını sürdürmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

LG G6 2017’nin ilk çeyreğinde gün yüzüne çıkabilir

LG G6, büyük ihtimalle 2017’nin ilk çeyreği içinde resmiyet kazanacak. Akıllı telefonun G5’in karşılayamadığı beklentileri karşılaması hedeflenirken, cihazın modüler tasarıma sahip olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. LG G5’in başarısızlığını modüler tasarıma bağlayan görüşler daha önce gündeme gelmişti.

İLGİLİ HABERLER