Teknoloji

LG G6 geniş açılı çift kamerayla gelecek

lg g6
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg g6LG G6 önümüzdeki pazar günü resmen gözler önüne çıkacak. Ancak akıllı telefona dair çeşitli detaylar LG tarafından bir süredir paylaşılıyor. Güney Koreli şirket son olarak akıllı telefonun ön ve arka kameralarına ilişkin bilgileri resmi olarak paylaştı.

G6’nın ön kamerası 100 derecelik görüş açısına sahip olacak. Akıllı telefonun arkasında ise 13 megapiksel çözünürlüklü çift arka kamera bulunacak. Bu kameraların ikisi de 125 derecelik görüş açısına sahip. Arka kameralardan biri ise sadece geniş görüş açısı üzerinde çalışacak. Böylelikle geniş resimleri 1:1 ölçekli karelere sığdırmak kolaylaşacak. Bunun Instagram fotoğrafçılarının işine yarayacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Ancak G6, LG’nin çift arka kameraya sahip ilk akıllı telefonu değil. Güney Koreli şirket, geçtiğimiz sonbaharda tanıttığı V20’de ve 2016’nın amiral gemisi G5’te de çift arka kameraya yer vermişti. Her iki telefonun arkasında da 16 ve 8 megapiksel çözünürlüklü kameralar bulunuyor.

G6’nın geniş açılı arka kameraları, telefonun 18:9 gibi sıra dışı bir görüntü oranına sahip uzun ekranından yararlanacak gibi görünüyor. LG’den yapılan açıklamada, telefonun kamerasının 360 derece panorama moduna, doygunluğu artırarak yemek fotoğraflarını daha etkileyici kılacak bir yemek moduna ve ekranı ikiye bölen kare kamera moduna sahip olacağı belirtildi. Kare kamera modu sayesinde kullanıcılar bir sonraki fotoğraflarını çekmeye hazırlanırken bir önceki karelerini görebiliyor.

LG G6 ile ilgili tüm detaylar pazar günü ortaya çıkacak

LG’nin yeni amiral gemisi telefonu G6’ya dair tüm detayları önümüzdeki pazar itibarıyla Teknoblog’da bulabileceksiniz.

İLGİLİ HABERLER