Teknoloji

LG G4’te Snapdragon 810 yerine 808 mi bulunacak?

lg-g4-snapdragon-808-180415

Görünüşe göre LG, bu ay sonunda tanıtacağı amiral gemisi telefonu LG G4’te en üstün mobil işlemciye yer vermeyecek, bu da Güney Koreli şirketin yeni Android telefonunun performans açısından diğer üreticilerin sunduğu rakiplerinden bir adım geride olabileceğini işaret ediyor.

LG de diğer çoğu akıllı telefon üreticisi gibi amiral gemisini daha üstün kılmak için sürekli iyileştirmeler yapıyor. LG G4 için de, onu LG G3’ten daha üstün kılacak birçok özelliğin varlığından bahsediliyor. LG G4, daha çıkmadan Samsung Galaxy S6 ve HTC One M9 gibi modellerin rakibi olarak gösteriliyor. LG de rekabette öne çıkmak için kamera, ekran gibi unsurlar bakımından listeye etkileyici özellikler eklediğinin işaretini daha şimdiden veriyor.

Ancak işlemci tarafında LG G4 rakiplerinden çok az da olsa geride olabilir. Twitter’da yayınlana bir ekran görüntüsüne göre, benchmark testi LG G4’te Qualcomm’un en üst sınıf Snapdragon 810 yongaseti yerine Snapdragon 808 CPU’nun bulunduğunu işaret ediyor.

Snapdragon 810’un aşırı ısınmayla ilgili sorunları olduğu söyleniyordu. Bu, LG’nin 810 yerine 808’i tercih etmesi için bir neden teşkil etmiş olabilir, ancak 808’in LG G4’ü daha uygun fiyattan sunmak amacıyla da tercih edilebileceği de söyleniyor. LG akıllı telefonun diğer üstün ve maliyetli özelliklerin yanında işlemci tarafında biraz kısmanın çok da zararı olmayacağını, aksine maliyetleri düşürdüğü için kendisine avantaj sağlayacağını düşünüyor olabilir.

LG yeni nesil akıllı telefonunu bu ay sonunda, aralarında 29 Nisanda İstanbul’da da düzenlenecek bir etkinliğin bulunduğu dünya çapında çeşitli etkinliklerle tanıtılacak.

İLGİLİ HABERLER