Manşetler

LG G4 karşınızda: 5.5 inç ekran, Snapdragon 808, 16 megapiksel kamera

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-g4-280415

Haftalar boyu süren sızdırma ve ipuçlarının ardından LG nihayet yeni nesil amiral gemisi LG G4’ü New York ve Londra’da eşzamanlı olarak düzenlediği etkinliklerle tanıttı. LG G4 için bir etkinlik de yarın İstanbul’da gerçekleştirilecek.

LG G4, beklendiği gibi geçen yılın beğeni toplayan akıllı telefon G3’ün çizgisi doğrultusunda, önemli gelişimlerle birlikte tüketicilerin karşısına çıkıyor. Özellikle kamera özellikleriyle kullanıcıların beğenisini toplayacak gibi görünüyor.

G4’te 5.5 inç, 2560 x 1440 piksel Quad HD ekran, Snapdragon 808 işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, Android 5.1 Lollipop gibi başlıca teknik özellikler bulunuyor.

LG G3’ün arkasında 13 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyordu. Halbuki LG G4’te 16 megapiksel çözünürlük destekli ve 16 megapiksel optik görüntü sabitleme özellikli bir kameranın bulunduğunu görüyoruz. Kamera daha yüksek çözünürlük desteği sayesinde daha keskin ve net fotoğraflar çekmekle kalmıyor, f/1.8 diyafram açıklığı değeri sayesinde düşük ışıklı ortamlarda, LED flaşı kullanmadan da daha iyi fotoğraflar elde etmeye imkan sağlıyor.

LG, G4’ün kamera sensörünün, G3’teki f/2.4 diyafram açıklıklı kamera sensörüne göre ışığı yüzde 80 daha fazla oranda aldığının altını çiziyor. Bunun düşük ışıklı ortamlarda yapılan çekimlerin yanı sıra hızlı hareket eden nesnelerin çekimlerinde de daha az bulanıklık içeren fotoğraflarla sonuçlanacağını belirtiyor. Bu arada sadece 0.11mm kalınlığındaki cam mavi filtrenin de kızıl ötesi yayılımları, renkleri engellemeden durduğunu ekliyor. 1/2.6 inç büyüklüğündeki sensör yüzde 40 oranında daha yüksek alanıyla da ışığın daha fazla yakalanmasına katkıda bulunuyor.

lg-g4-280415-2

Ayrıca LG kamera yazılımına elle ayar kontrolleri de eklemiş, böylelikle gelişmiş fotoğrafçılara ve profesyonellere deklanşör hızı, ISO, beyaz dengesi gibi ayarları kontrol etme fırsatı veriyor. Ayrıca kamera RAW formatında da çekim yapabiliyor, böylelikle profesyonellere gerçek anlamda hitap ediyor.

Ayrıca kamera dünyanın renk spektrum sensörünü barındıran ilk kamerası olarak dikkat çekiyor. Bu sensör yardımıyla nesnenin gerçek rengi fotoğraf çekiminden önce okunuyor.

Önde de 8 megapiksel çözünürlüklü ikinci bir kamera yer alıyor. Bu kamera ultra ince IR filtresi sayesinde daha geniş renk yelpazesini destekliyor. Gesture Shot özelliği geliştirilmiş, elinizi kamera karşısında yumruk yapıp deklanşörü etkinleştirmenin yanında art arda dört farklı çekim yaparak birden fazla poz vermeniz de mümkün oluyor.

Lazer otomatik odak sayesinde sadece 0.276 saniyede odaklama yapmak mümkün oluyor. Bu, telefon kilitliyken ses kapatma tuşuna art arda iki kez basıldığında fotoğraf çekmeye imkan tanıyan Quick Shot seçeneği için hayati önem taşıyor.

LG G4, telefonunu sık kullananların ilgisini çekecek iki unsuru da bünyesinde barındırıyor. Bunlardan biri 3000 mAh kapasiteli çıkarılabilir pil, diğeri de microSD kart yuvası sayesinde depolama alanını genişletme imkanı. Bunların her ikisinin de Samsung’un 2015 model amiral gemilerinde yer almadığını belirtmemiz gerekiyor.

Donanım ve kamera özelliklerinin yanı sıra bitkisel kaynaklı deri arka yüzeyiyle de dikkat çeken bir akıllı telefon. G4 bu özelliğiyle LG’nin bitki kaynaklı deri arka yüzeye sahip ilk telefonu olma özelliğini taşıyor. LG, Samsung’un geçen yılki telefonlarında kullandığı suni deri yerine gerçek deri hissini daha fazla veren bir malzemeyle iddiasını ortaya koyuyor.

Deri sevmeyenler için G4’ün plastik arka yüzeyli versiyonları da bulunacak. Telefonun gövdesini metal görünümlü yüzeye sahip plastik tamamlıyor. Tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da LG’nin amiral gemisinde metal kullanılmasını bekleyenler aradığını bulamıyor.

Kablosuz bağlantı tarafında da LG G4 zengin bir listeye sahip. 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC’nin yanı sıra LTE-Advanced desteğinin bulunması da önemli bir artı sayılır. Kablosuz şarj desteğinin yer aldığını da belirtmeden geçmeyelim.

Android 5.1 Lollipop ile yüklü gelecek olan LG G4’te LG UX 4.0 kullanıcı arayüzü de bulunuyor. Takvim iyileştirilirken kamera için de üç yeni kullanıcı modu bulunuyor. Ayrıca Smart Notice adı verilen özellik yeni bir kullanıcı arayüzüyle kullanıcıların karşısına sunuyor; hava durumu, seyahat ve diğer unsurlar için daha fazla kişiselleştirilmiş bildirimleri vadediyor. Bu arada LG G4’ü satın alan her bir kullanıcıya 100 GB Google Drive alanı iki yıl boyunca ücretsiz olarak verilecek. Bu teklifin Türkiye’yi kapsayıp kapsamayacağınıysa göreceğiz.

LG G4 ile ilgili daha fazla detayı yarın İstanbul’da gerçekleştirilecek LG G4 tanıtım etkinliğinde elde edeceğiz ve size aktaracağız.

İLGİLİ HABERLER