Teknoloji

Kapasitif kalemli LG G3 Stylus IFA öncesinde tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:



lg-g3-stylus-260814-3

LG’nin gelecek hafta Berlin’de başlayacak olan IFA tüketici elektroniği ürün fuarında tanıtılacak ürünlerini daha önceden duyurma planı geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da geçerli oluyor. Güney Koreli şirket LG G3 Stylus akıllı telefonun duyurusunu gerçekleştirdi.

Aslında bu ayın başlarından itibaren LG’nin Samsung Galaxy Note 4 ile boy ölçüşecek bir phablet çıkaracağına dair dedikodular ortada dolaşmaya başlamıştı. Bu cihazın IFA’da resmiyet kazanması bekleniyordu, öyle de oldu. Ne var ki, cihazın teknik özelliklerine bakıldığında LG G3 Stylus Samsung’un beklenen telefonuyla rekabet etmekten uzak olacak gibi görünüyor.

LG G3 Stylus’ta 5.5 inç qHD, 960 x 540 piksel çözünürlüklü IPS ekran bulunacak. LG G3’ün Quad HD ekranıyla karşılaştırıldığında LG G3 Stylus’un ekranı bir hayli düşük seviyede kalıyor. Dört çekirdekli 1.3 GHz işlemci, 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza ve microSD kart yuvası da diğer özellikler arasında bulunuyor.

lg-g3-stylus-260814-1

Arkada 13 megapiksel kamera yer alırken önde de 1.3 megapiksel kameranın bulunduğunu görüyoruz. 3000 mAh kapasiteli batarya bu teknik özellikler dikkate alındığında uzun süre yeterli olacak gibi görünüyor.

Bu arada LG G3 Stylus sadece 3G desteğine sahip bir cihaz olma özelliğini taşıyor. Türkiye gibi LTE’nin henüz faaliyete geçmediği ülkeler için bu durum bir sorun teşkil etmiyor. Anlaşılan LG, G3 Stylus ile daha çok gelişmekte olan pazarları hedefleyecek.

lg-g3-stylus-260814-2

LG G3 Stylus’un en önemli özelliği, adından da anlaşılacağı üzere bir kalemle birlikte gelmesi. “Rubberdium” olarak adlandırılan özel bir kapasitif kalemle birlikte sunulan LG G3 Stylus’ta önceden yüklenmiş çeşitli uygulamalar sayesinde lastik kalem hünerlerini konuşturma fırsatı yakalayacak.

LG’nin kapasitif kalemli akıllı telefonu ilk olarak eylül ayında Brezilya’da satışa sunulacak. Daha sonra Asya, Orta Doğu, Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde piyasada olacak. Fiyatı henüz belirlenmedi.

İLGİLİ HABERLER