Teknoloji

LG G3 QuickCircle Ön İnceleme

LG G3 ile birlikte çeşitli aksesuarlar da tanıtıldı. Bunlar arasında en fazla ilgi çeken ve belki de en fazla satın alınacak olan Quick Circle kılıf desek yanlış yapmış olmayız.

lg-g3-quick-circle-on-inceleme-00009

QuickCircle kılıfın beş farklı renk seçeneği bulunuyor, G3’ün önünü ve arkasını koruyor. Kılıf G3’ün arkasına giydiriliyor,ön taraftaki kapak da ekranı örtüyor. Kapağın üstünde bulunan dairesel boşluk, kapak ekranı örttüğünde ikinci bir ekranın oluşturulmasını sağlıyor. Bu arada QuickCircle G3’ün üst, alt ve sağ kenarlarını örtmüyor.

Yukarıda bahsettiğimiz dairesel açıklık QuickCircle’a adını veriyor. Söylediğimiz gibi, bu dairesel açıklık kapak kapalı olduğunda ekranın bir bölümünün açıkta kalmasını sağlıyor. Açıkta kalan bu ekran bölümünde de özel bir kullanıcı arayüzü kullanıcıya gösteriliyor.

QuickCircle’ın açıklığından görünen ekran kapalıyken, parmağınızla iki kez tıklattığınızda karşınıza saat çıkıyor. Saati analoj veya dijital görünümlü olarak ayarlamak mümkün. Böylelikle istediğinizde saati kolay bir şekilde görmüş oluyorsunuz demektir. Saat açıkken sağa veya sola kaydırdığınızda da karşınıza QuickCircle’a özel başlangıç ekranı çıkıyor. Burada QuickCircle uyumlu çeşitli küçük uygulamalar bulunuyor.

lg-g3-quick-circle-on-inceleme-00003

Bu küçük uygulamalar sayesinde gelen çağrı kayıtlarını, yazılı mesajları, bildirimleri görmek mümkün oluyor. Ayrıca çalan şarkıyı görmek veya sağlık bilgilerine göz atmak da imkan dahilinde.

Öte yandan QuickCircle, kapak kapalıyken bile kamerayla çekim yapmaya izin veriyor. Çoğu kişi için kapağı açık tutup fotoğraf veya video çekmek zahmetlidir. Kapağın aşağı sarkması bir dert ya da dik tutarken bir elinizle de kapağı tutmaya çalışmanız bir dert. Ayrıca kapağı arkaya da katlayamazsınız, çünkü o zaman da kamerayı engellemiş olursunuz. İşte QuickCircle bu noktada bir kolaylık sunuyor ve küçük dairesel pencere üzerinden kameranın görüş alanını görüntüleme ve çekim yapma fırsatı veriyor.

LG G3 QuickCircle sertçe bir maddeden yapılmış olsa da, yüzeyi yumuşak sayılır. Ayrıca kalitesiz durmuyor ve LG G3’ün havasından bir şeyler götürmüyor. QuickCircle’a ait fotoğrafları aşağıdaki galeride bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER