Teknoloji

LG G3 Quad HD ekranıyla HTC One (M8), Samsung Galaxy S5 ve Sony Xperia Z2’yi kıskandıracak

HTC One (M8) ve Samsung Galaxy S5 Android telefonları geçtiğimiz cuma günü itibarıyla Türkiye piyasasına giriş yaptı. Sony Xperia Z2’nin de birkaç hafta içinde dünya ile aynı zamanda Türkiye’de de satışa sunulması bekleniyor. Ancak bazıları LG’nin elindeki silahı, yani G3’ü bekliyor. G3 ile de ilgili olarak ortalıkta ilginç bilgiler dolaşıyor. Görünüşe göre, LG G3 Quad HD ekranla gelecek.

lg-g2-inceleme-00033

Şirketin Engadget sitesine verdiği bilgiye göre gelecek nesil amiral gemisi 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü ekrana sahip olacak. 5.5 inç’lik köşeden köşeye uzunluğa sahip olacağı söylenen bu ekran 534 ppi inç başına piksel yoğunluk değeriyle bir hayli keskin yazı ve görüntüler sunacak.

LG G3 ile ilgili olarak ortalıkta dolaşan diğer teknik özellik iddialarına baktığımızda 32 GB dahili hafıza, 64 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası, Android 4.4.2 KitKat ve 13 megapiksel kamerayı görüyoruz. Önceleri LG G3’ün 2.3 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemciye sahip olacağı söyleniyordu, ancak rakiplerin Snapdragon 801 gibi daha gelişmiş işlemciler barındırdığı ortamda LG de aşağı seçim yapmayacaktır diye düşünüyoruz.

G3’ün ne zaman resmiyet kazanacağı da henüz kesinlik kazanmadı, ancak tahminler mayıs ayı üzerine yoğunlaşmış durumda. Ancak LG G2’nin de geçen ağustos ayında çıktığını unutmayalım. Acaba LG daha bir yıl dolmadan amiral gemisini, hem de iyi satan amiral gemisini yenilemek ister mi, bundan tam olarak emin değiliz.

İlgili >> Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER