Teknoloji

LG yeni gözde telefonu LG G3 ile yeniden oyuna dahil oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-g3-inceleme-00012

LG geçmişte Android telefonlarıyla ”makul” olarak tanımlanabilecek başarılar elde etmişti. Şirketin geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü G2 eleştirmenlerin beğenisini kazansa da, bu beğeniye paralel bir satış performansı sergileyememişti. Güney Koreli elektronik devinin geçtiğimiz aylarda duyurduğu LG G3 ise selefinin bu alandaki eksikliğini telafi etmişe benziyor. Şirket 2014 mali yılının ikinci çeyreğiyle birlikte yeniden sağlıklı kârlara ulaşırken, mevcut tablonun oluşmasında güçlü akıllı telefon satışları önemli rol oynadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LG G3 İncelemesi

Şirket geride kalan çeyrekte 14.5 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirerek kendi rekorunu kırdı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre akıllı telefon sevkiyatını yüzde 20 oranında artıran LG’nin bu başarısında 4G LTE uyumlu ürünlerin satışı etkili oldu. Sevkiyatı gerçekleştirilen 14.5 milyon akıllı telefonun üçte birinden fazlasını 4G LTE bağlantılı cihazlar oluşturdu.

LG mobil biriminin toplam satışları bir önceki yıla göre yüzde 16 oranında artmış oldu. Geride kalan çeyreği 3.51 milyar dolar gelir ve 82.4 milyon dolarla kârla kapatan birim, böylelikle üç çeyrektir devam eden zarar serisini sonlandırmış oldu. Şirketten yapılan açıklamada LG G3’ün Güney Kore’deki başlangıç performansından duyulan memnuniyetin altı çizilirken, yılın ikinci yarısında G3’ün küresel pazardaki dağıtımının sürdürüleceğini ve aralarında G3 versiyonlarının da bulunduğu yeni ürünlerin piyasaya sürüleceği belirtildi. Şirket geçtiğimiz hafta LG G3’ün orta segment versiyonu G3 Beat’i duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER