Teknoloji

LG G3 için Android 5.0 Lollipop güncellemeleri başlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-g3-android-lollipop-101114

Geçen yıl LG, Google için amiral gemisi Nexus cihazı Nexus 5’in üretimini gerçekleştirmiş, ancak KitKat güncellemesini kendi telefonlarına sunan ilk şirket Motorola olmuştu. Bu yıl durum tersine dönüyor. Motorola bu yılın amiral gemisi Nexus telefonu Nexus 6’nın üretimini gerçekleştirdi, ancak LG Android 5.0 Lollipop güncellemesini gerçekleştirecek ilk küresel akıllı telefon üreticisi olacağını duyurdu.

Bu hafta itibarıyla Polonya’da, Güney Koreli şirketin en gözde telefonu G3 Google’ın en güncel yazılımına terfi etmeye başlıyor. Polonya’yı ilerleyen zamanlarda diğer ülkeler de izleyecek. LG Android Lollipop’u G3 sahiplerine mümkün olan en kısa zamanda getirmenin öncelikleri olduğunun altını çizdi. Ayrıca şirket diğer mobil cihazlarının Lollipop güncelleme takvimini de daha sonra açıklayacağını kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LG G3 İncelemesi

LG’nin konuyla ilgili açıklamasında Lollipop’un Material Design gibi yepyeni bir tasarım diliyle geldiği belirtiliyor, tasarımda ne gibi değişiklikler yapıldığına vurgu yapılıyor. Bu da şirketin kullanıcı arayüzü bakımından Google’ın getirdiği çizgiler dahilinde hareket edeceğini gösteriyor. Zaten LG G3’ün mevcut kullanıcı arayüzünün de ikonlar dışında genel düzen itibarıyla Google’ın ham Android sürümünden çok farklı olmadığını söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER