Manşetler

LG G Pro 2 resmiyet kazandı: 5.9 inç ekran, 13 megapiksel 4K kamera

LG yeni büyük ekranlı akıllı telefonu LG G Pro 2’yi şubat sonundaki Mobil Dünya Kongresi’nin öncesinde duyurdu.

lg-g-pro-2-130214

Geçen yıl bu zamanlarda duyurulan ve yaz aylarında Türkiye’de de satışa sunulan Optimus G Pro’nun takipçisi olan LG G Pro 2’de 5.9 inç, 1920 x 1080 Full HD ekran, 13 megapiksel çözünürlüklü; 4K video kayıt ve 120fps yavaş çekim video destekli arka kamera, 2.1 megapiksel ön kamera, 2.26 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, 3 GB RAM, 3200 mAh kapasiteli batarya, 16/32 GB dahili hafıza seçenekleri ve Android 4.4 KitKat gibi başlıca özellikler bulunuyor.

Android’in üstünde LG’nin yazılım paketi bulunuyor. Bu paketin içinde iki pencereyle web’de gezinti, ekrana tıklatarak açmayı sağlayan KnockOn, boyutları 3.4 inç ila 4.7 inç arasında değişebilen mini pencere görünümü de bu cihazın yazılımında bulunuyor.

LG G Pro 2’yi Samsung Galaxy Note 3, HTC One Max, Sony Xperia Z Ultra gibi güçlü cihazların bulunduğu bir ortamda rekabet ederken göreceğiz. Büyük ekranlı akıllı telefonlar şirketlerin ürün gamı içinde gerekli hâle geliyor. Araştırma şirketi IDC’nin notları da büyük ekranlı akıllı telefonların 2012’nin üçüncü çeyreğinde yüzde 3’lük pazar payı elde ederken, bundan bir yıl sonra ise yüzde 21’lik pay elde ettiğini göstermişti.

LG G Pro 2’nin fiyatı ve Güney Kore dışındaki ülkelerde piyasaya ne zaman çıkacağı henüz açıklanmadı.  Bu bilgiler için MWC’yi beklemek gerekiyor. Bu arada telefonun titan mavisi, beyaz ve kırmızı renk seçenekleri bulunacak.

İlgili >> LG Newsroom

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER