Manşetler

LG’nin kavisli ekrana sahip akıllı telefonu G Flex’in fotoğrafları sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG geçtiğimiz hafta içinde kavisli ekrana sahip akıllı telefon planlarını açıklamıştı. Engadget LG’nin bu telefonuna ait olduğunu iddia ettiği çeşitli fotoğrafları yayınladı. LG G Flex olarak adlandırılacağı iddia edilen bu telefonla ilgili çok fazla detay paylaşılmadı, ancak gelecek ay duyurulacağı kaydedildi.

lg-g-flex-esnek-ekran-141013-1

LG Display bükülebilir ekran oluşturmak amacıyla OLED paneli cam yerine plastik alt tabakalar kullanıyor. Dikeyde konkav yapıya sahip olan bu cihazın 700 mm’lik bir çevreye sahip olacağı söyleniyor. LG Display’e göre bu ekran teknolojisi sayesinde akıllı telefon pazarında yenilikçi yaklaşımların kapısı açılacak. Panelin kalınlığı 0.44 mm., ağırlığı ise 7.2 gr.

lg-g-flex-esnek-ekran-141013-2

LG Display’in idari başkan yardımcısı ve sorumlu teknik başkanı Dr. Sang Deog Yeo geçen hafta gerçekleşen tanıtım sırasında esnek ekran pazarının, bu teknolojinin otomotiv ekranları, tabletler ve giyilebilir cihazların da aralarında bulunduğu farklı alanlara açılmasının beklenmesine bağlı olarak hızlı şekilde büyüdüğünü kaydetti. Hedeflerinin önümüzdeki yıl geliştirilmiş performansa ve farklılaşmış cihazlar çıkararak akıllı ekran pazarında liderliği erkenden ele geçirmek olduğunu da sözlerine ekledi.

LG’nin kavisli ekran girişimleriyle ilgili planlarını açıklaması Samsung’un kavisli ekrana sahip Galaxy Round Android telefonunu tanıtmasının hemen ardından geldi. Samsung’un telefonunun kavisli yapısı yatay eksene yerleşirken LG G Flex’te kavis dikey eksende bulunacak gibi görünüyor.

İlgili >> Engadget

İLGİLİ HABERLER