Teknoloji

LG’nin mobil alandaki kaybı G5 ile biraz daha arttı

lg akıllı telefon

lg finans raporuLG, yeni amiral gemisi telefonu G5’i geçtiğimiz şubat ayında Barselona’da tanıtmıştı. Şirketin bugün itibarıyla açıkladığı 2016’nın birinci çeyreğine ait finansal sonuçlar, mobil birimde işlerin şu an için pek iyi gitmediğini gösteriyor. Şirketin mobil birimi, geride kalan üç aylık dönemi 168 milyon dolar zararla tamamladı. Bu zararın birincil nedeni olarak ise modüler LG G5’in tanıtımı için yapılan yüksek harcama gösterildi.

LG finans raporu, yılın ilk üç ayında şirketin diğer mobil ürünlerinin de pek iyi performans sergilemediğini gösteriyor. Şirket yılın ilk üç ayında 13 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirebildi. Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12’lik düşüş anlamına geliyor. Şirketin satışlardaki düşüşten kaynaklı gelir kaybı oranı ise yüzde 15.5 oldu.

LG Electronics’in tamamı ise ev ürünleri biriminin gösterdiği yüksek performans sayesinde ilk üç aylık dönemi 420 milyon dolar operasyon kârıyla tamamladı. Çatı şirketin geniş imkanlarına, yatırımlarına ve mühendislik uzmanlığına karşın mobil cihazlar grubunun patinaj çekmeye devam etmesi, LG adına pek iyi bir durum değil. Güney Koreli şirket, IDC tarafından açıklanan ilk 5 akıllı telefon üreticisi arasına girmeyi de başaramadı.

LG G5, ilk çeyreğin son günlerinde piyasaya çıktığı için akıllı telefonun yarattığı etkiyi son finans raporunda sağlıklı biçimde görmek pek kolay değil. Akıllı telefonun tanıtımı için harcanan yüksek meblağın karşılığının alınıp alınamadığı, ikinci çeyreğin sonu itibarıyla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER