Teknoloji

LG verimliliği ve büyüme hızını artırmak için yeniden yapılanıyor

lg akıllı telefon

lg-logo-mwc-2015

LG Electronics, daha güçlü ve çevik bir yapıya bürünmek için üst yönetim kademesinde değişikliğe gitti. Artık şirket üç temsilci direktör tarafından yönetilecek. Bu direktörler; ev ürünleri birimi başkanı ve CEO’su Jo Seong-jin, mobil birim başkanı ve CEO’su Juno Cho ve LG Electronics Başkanı ve CFO’su David Jung olacak.

Bu yeniden yapılanmayla birlikte üç yöneticinin elinde hızlı karar verme sürecini işletmek için daha fazla özgürlük ve sorumluluk olacak. Şirkete göre, LG Electronics bünyesindeki dört birim de daha otonom bir yapı içinde hareket edebilecek.

LG Electronics’in mevcut CEO’su ve başkan yardımcısı Koo Bon-joon ise çatı şirket LG Corp bünyesinde yöneticilik görevine geçiş yapacak.

LG’nin mobil biriminde işler son zamanlarda iyi gitmese de, TV ve elektronik ev eşyalarındaki yüksek performansı sayesinde bu durum şirketi pek etkilemiyor. Mobil ve ev elektroniği birimlerinin yöneticilerine daha fazla hareket imkanı sağlayan şirket, böylelikle büyümeye açık diğer iş sahalarını da özgürleştirmiş oluyor. Örneğin, LG’nin dört ana biriminden biri olan Araç Bileşenleri bölümü, gelecekte şirketin en önemli iş kollarından birine dönüşmeye aday gösteriliyor. Yeniden yapılanma sayesinde bu birimin de verimliliğinin artmasının hedeflendiği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER