Teknoloji

LG de Qualcomm Snapdragon 810’a rakip olacak işlemci geliştiriyor

lg-g3-beat-inceleme-00017

Amiral gemisi telefonunda Qualcomm’un Snapdragon işlemcisinden vazgeçen tek şirket Samsung olmayabilir. LG’nin NUCLUN adını taşıyan bir yongaseti var ve şimdiye kadar bu işlemciyi sadece birkaç cihazda gördük. Bunların arasında sadece Güney Kore’de piyasaya çıkan LG G3 Screen modeli de bulunuyor. Ne var ki, NUCLUN’ın aşırı ısınma sorunları yaşattığı, bu nedenle bu yongasetin dünya çapında piyasaya çıkan LG akıllı telefonlarında yer almayacağı belirtiliyor. Söylentilere göre, LG bunun yerine yeni bir mobil yongaüstü sistem geliştiriyor.

Phonearena sitesine göre, LG Snapdragon 810’a rakip bir yongaset üzerinde çalışıyor. ARMv8 tabanlı olacak bu işlemcide dört adet Cortex-A72 ve dört adet Cortex-A5 çekirdek bulunacak. Ne var ki, bu işlemcinin bu yılki LG amiral gemisi telefonunda yer alması zor gibi görünüyor.

20nm mimarisini baz alacak bu LG yongasetinin Taiwan Semiconductor Manufacting Company tarafından üretileceği söyleniyor. İşlemcinin çıkışı için 2015’in sonları işaret ediliyor. Aslında bu durum da LG’nin Snapdragon 810 yerine kendi geliştirdiği işlemcisini kullanmasını bir hayli zorlaştırıyor. Belki 2016’nın başlarından itibaren çıkacak telefonlarda Snapdragon işlemcilerden vazgeçildiğini görebiliriz. Yani LG G4 de G Flex 2 gibi, muhtemelen Snapdragon 810 ile çıkacak.

Qualcomm’un Snapdragon 810 işlemcisinin aşırı ısınma sorunları yaşattığı söyleniyor. LG daha önce ilk parti işlemcilerle sorunlar yaşadığını kabul etmiş, ancak bu sorunların çözüldüğünü dile getirmişti. Bu sonuçla LG G Flex 2’de Snapdragon 810 yer bulabilmişti. Aynı şekilde LG G4’te de Snapdragon 810 bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER