Teknoloji

LG D2342 3D LED monitör kutusundan çıkıyor – Galeri

LG?nin dünya ile aynı anda Türkiye’de de lansmanını yaptığı ve bu ayın başında İstanbul?da gerçekleştirilen bir etkinlikte ön izleme fırsatı bulduğumuz LG D2342 3D LED monitör test merkezimize ulaştı. Enerji tüketimi konusunda sağladığı avantajla rakiplerinina arasından sıyrılan bu monitör, LG’nin 3D TV serisinde kullanılan Cinema 3D teknolojisinden faydalanıyor. Böylelikle LG D2342 3D LED monitörde fiyatı aktif 3D gözlüklere göre oldukça düşük olan özel polarize 3D gözlükler yardımıyla 3D keyfi yaşanabiliyor.

Cihazın içinden monitörle birlikte bağlantı kabloları, kitapçıklar, kurulum CD’si ve bir çift gözlük çıkıyor. Aslında iki çift gözlük demek daha doğru olur, çünkü gözlük kullananlar için de gözlüklerine takacakları özel bir 3D gözlük aksesuarı kutunun içine eklenmiş. Bu kadar düşünceli olan LG’yi tebrik etmek gerek.

LG D2342’nin kurulumu oldukça basit, girişler aşağı bakacak şekilde yerleştirilmiş, böylelikle dar yerlerde kabloların kıvrılması problemi de engellenmiş. Monitörü hemen PS3?e bağlayıp Motor Storm Apocalypse gibi 3D destekli bir oyunla test ettik. Kutudan HDMI kablosu çıkmadığı için ek olarak temin ettiğimiz HDMI 1.4 uyumlu kablo kullandık. Bu arada dışarı ses almak için monitörün kulaklık çıkışına hoparlör bağlamak gerekiyor, monitörde dahili hoparlör mevcut değil.

Aktif 3D teknolojili 3D ekranların aksine, Cinema 3D destekli LG D2342’nin baş ağrısız, mide bulantısız bir 3D keyfi sunduğunu söyleyebiliriz. İlk izlenimlerimiz bu şekilde. Tekno3D’de parça parça bu monitörün özelliklerini detaylandırdığımız yazılar olacak. Teknoblog?da ise monitörün kapsamlı bir incelemesine yer vereceğiz.

İLGİLİ HABERLER