Teknoloji

LG Chromebase ile Chrome OS masaüstünde

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Chrome OS ile çalışan yeni bir monitör bilgisayar yurt dışında piyasaya sunulmak üzere. LG Chromebase’den bahsediyoruz.

lg-chromebase-181213-3LG’nin ilk Chromebase ürünü 21.5 inç, 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü geniş Full HD IPS ekran içeriyor. Intel Celeron CPU, 2 GB RAM, 16 GB SSD, 1.3 megapiksel, 720p HD video kayıt yetenekli web kamerası gibi başlıca teknik özellikleri de bünyesinde barındırıyor.

Chrome OS bilgisayarının diğer özellikleri arasında HDMI portu, üç adet USB 2.0, bir adet USB 3.0, ethernet portu, klavye ve fareden kablo düzenleyicisine kadar çeşitli aksesuarlar bulunuyor. Tüm bunlar LG Chromebase’i e-posta yazmak ve okumak, doküman hazırlama, fotoğraflara bakmak veya web’de oyun oynamak gibi temel işleri yapan kullanıcılar için ideal hâle getiriyor.

LG Electronics BT Ticari Birim Yöneticisi Hyoung-sei Park, LG Chromebase’in masaüstü bilgisayarların gelecek nesline mensup bir ürün olduğunu, sadece evlerde değil, okul, otel, çağrı merkezi ve diğer iş kollarında da kullanılabileceğini kaydetti.

Linux tabanlı bir işletim sistemi olan Google’ın Chrome OS işletim sistemi web tabanlı uygulamaları çalıştırıyor. Müşteriler şimdiye kadar Chrome OS’i “Chromebook” olarak adlandırılan sadece dizüstü bilgisayarlarda kullanabiliyordu. İlk Chromebook’ları 2011 yılında Acer ve Samsung’dan görmüştük, daha sonra HP gibi üreticilerden de uygun fiyatlı Chromebook bilgisayarlar gelmişti.

Türkiye’de henüz Chromebook satışı yapılmıyor ve yakın zamanda satışın başlayacağına dair bir işaret bulunmuyor. Bu durumda LG Chromebase’in de Türkiye’ye gelmesini beklememek gerekiyor.

İlgili >> LG Newsroom

İLGİLİ HABERLER