Teknoloji

LG CES 2017’ye robotlarla çıkarma yapacak

lg akıllı telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg ces 2017LG, tüketici elektroniği pazarında neredeyse her kategoriye el atmış durumda. Ancak şirketin robot pazarındaki varlığı, HOM-BOT adını taşıyan temizlik robotunun ötesine geçmiş değil. Şirket, G5’in oyun arkadaşlarından biri olan Rolling Bot ile son kullanıcıya yönelik bir hamle yapmıştı. LG CES 2017 ile birlikte robotlar konusunda da daha ciddi adımlar atacak.

LG, Las Vegas’ta gerçekleşecek fuarda hem kamusal hem de özel kullanıma yönelik robotlarını gözler önüne çıkaracak. Yapay zekanın varlığı sayesinde bu robotlar daha “insancıl” bir yapıya bürünecek.

LG’nin yeni robot kadrosunda da bir temizlik robotu bulunuyor. Ancak bu temizlik robotunun biraz daha farklı bir yapıda olduğunu ve daha çok bir “bahçıvan” olarak çalışacağını belirtmek gerekiyor. Güney Koreli şirketin yeni robotu çimleri de biçebilecek.

LG’nin yeni robotlarından biri de hem kamusal hem de ticari amaçlarla kullanıma uygunluğuyla dikkat çekiyor. Söz konusu robot, otel ve havalimanlarında yolculara bilgi vermek amacıyla kullanılabilecek.

Son kullanıcı için en dikkat çekici LG robotu ise “Hub Robot” olacak gibi görünüyor. Evlerde kullanım için tasarlanan Hub Robot, akıllara Amazon Echo ve Google Home gibi ürüleri getiriyor. Alexa veya Google Assistant türevi bir sesli asistan da barındıracak olan Hub Robot, bir tür merkez işlevi görecek.

LG CES 2017 kadrosundaki robotların görünüşlerine dair ipucu vermedi

LG CES 2017’de tanıtacağı robotların görünüşleri konusunda şimdilik bir bilgi ya da ipucu vermedi. Ancak bahçıvan robotun çim biçme makinesine, Hub Robot’un ise insana benzer görünmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER