Teknoloji

LG CEO koltuğuna beyaz eşya biriminin şefini oturttu

lg akıllı telefon

lg ceoLG CEO koltuğuna en kârlı iş kollarından biri olan beyaz eşya biriminin şefi Jo Seong-jin’i oturttu. Jo, aynı zamanda şirketin yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini de üstlenecek. LG’nin mobil birimi, bir süredir beklenen performansa ulaşabilmiş değil. Ancak şirketin en yeni amiral gemisi telefonu V20, iyi bir satış performansına ulaşmış gibi görünüyor.

LG’nin mobil birimi 2015’in üçüncü çeyreğinden bu yana şirketi aşağıya çekiyor. Şirketin beyaz eşya biriminin rekor sayılabilecek performansı ise bu olumsuz etkiyi biraz olsun telafi etmeyi başarıyor.

LG’nin mobil biriminin patronu Juno Cho ise mevcut tabloya rağmen koltuğunu koruyor. Bu da Cho’nun önünde geçmişteki yanlışlarını düzeltmek için zaman olduğunu gösteriyor. Ancak bu durum koltuğun tamamen güvence altında olduğu anlamına gelmiyor. Geçtiğimiz yıl yeniden yapılanma çerçevesinde 38 yöneticisini terfi ettiren şirket, bu yıl 57 yöneticiyi terfi ettirdi. Bu da, Cho’nun yerini alabilecek adayların sayısının artması anlamına geliyor.

LG CEO’su üniversite mezunu değil

LG’nin yeni CEO’su ile ilgili en dikkat çekici bilgi ise üniversite mezunu olmaması. Lise mezunu olan Jo Seong-jin, 1976’dan bu yana LG’de çalışıyor. Yeni CEO, şirketin ilk otomatik çamaşır makinesinin geliştirme sürecinde görev yapmıştı. Bu nedenle Bay Çamaşır Makinesi olarak anılan Jo, 2015’te beyaz eşya ve hava çözümleri biriminin başına geçmiş ve üst segment LG Signature markasının oluşumuna öncülük etmişti.

İLGİLİ HABERLER