Teknoloji

LG Sony Xperia Z Ultra’ya rakip olacak bir Android cihazının hazırlıklarını yapıyor

LG’ye yakın kaynakların iddialarına göre, Güney Koreli şirket Sony Xperia Z Ultra ile rekabet edecek bir cihaz çıkarmaya hazırlanıyor. Sony Xperia Z Ultra 6.4 inç ekranı ve ince kasasıyla dikkat çeken bir akıllı telefon.

lg-logo-090513 (630 x 306)LG’nin melez modelinin de Sony’nin cihazı gibi 6.4 inç, 1080 x 1920 piksel çözünürlüklü ekrana sahip olacağı söyleniyor. Kaynaklar Sony modelinin 342 ppi’lik piksel yoğunluğu değerine karşılık LG telefonunun ekranının 418 ppi piksel yoğunluğuna sahip olacağını iddia ediyor. Ancak ekran boyutu ve çözünürlük aynı kalırken böyle bir fark nasıl olabilir ki?

Sözü edilen LG mobil cihazının 3 GB RAM, 8 megapiksel arka kamera ve Android 4.4 KitKat gibi teknik özelliklere sahip olacağı söyleniyor.

Büyük ekranlı akıllı telefon pazarı giderek kalabalıklaşıyor. Sony Xperia Z Ultra modelinin çıkışının ardından Samsung Galaxy Note 3’ü de bu ay başında gördük. Nokia’nın Lumia 1520 ile, HTC’nin de One Max ile bu arenaya girmesi bekleniyor. Bu ortamda LG’nin de duruma kayıtsız kalması beklenemez, ancak yine de bu dedikodulara ihtiyatlı yaklaşmakta fayda var.

İlgili >> AndroidSaaS

İLGİLİ HABERLER