Teknoloji

LG eski akıllı TV’lerine webOS 2.0 özelliklerini ücretsiz olarak getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-webos-tv

LG, ölü doğan Google TV ile birkaç yıl oyalandıktan sonra kendi akıllı TV platformunu geliştirme yoluna gitmişti. HP’den webOS’u satın alan şirket, işletim sistemini pek çok akıllı TV’sine ve bir akıllı saatine getirmişti. Kendi platformuna olan desteğini ve adanmışlığını sürdürmeye devam eden LG, şimdi de webOS 1.0 sürümüne sahip televizyonları için ücretsiz bir güncelleme yayınlıyor ve bazı webOS 2.0 özelliklerini sunuyor.

LG, geçtiğimiz nisan ayında yeni webOS 2.0’ın özelliklerinden geçtiğimiz yıl satışa sunulan akıllı TV’lerin faydalanmasını da mümkün kılacağını açıklamıştı. Verdiği sözü yaklaşık 5 ay sonra yerine getiren şirket, webOS 2.0 dört ana akıllı TV özelliğinin eski modellere dağıtımına başlayacağını duyurdu. Söz konusu özellikler Kanallarım, Hızlı Ayarlar, Giriş Seçicisi ve Canlı Menü isimlerini taşıyor.

Söz konusu güncellemenin ana temasını ise “hız” oluşturuyor. Kanallarım özelliği izleyicilerin favori TV kanallarına daha çabuk ulaşmasını sağlarken, Hızlı Ayarlar menüsü bazı önemli ayarların o anda izlenilen program ekrandan kaybolmadan yapılmasını mümkün kılıyor. Giriş Seçicisi sayesinde televizyona bağlanan depolama cihazları çabucak tespit ediliyor ve içeriğe hızla erişiliyor. Canlı Menü ise içerik aramalarını hızlandırıyor.

Güncellemenin webOS 1.0 işletim sistemli akıllı TV sahiplerine dağıtımı 21 Eylülde başlayacak. Televizyonunda otomatik güncellemeleri aktif hâle getirenler yeni özellikleri ekstra bir işlem yapmadan alabilecek. Diğer kullanıcılar ise güncelleme indirilebilir hâle geldiğinde bildirimle uyarılacak.

İLGİLİ HABERLER