Teknoloji

LG’nin AKA telefonları çılgın kişiliklerle birlikte geliyor

lg-aka-111114

LG’nin yeni duyurduğu AKA serisi Android telefonları özelliklerinden ziyade şirketin kullandığı pazarlama yöntemiyle ilgi çekeceğe benziyor. Serinin tüm telefonları aynı tasarıma sahip olsa da; modellere renk seçeneklerine göre farklı isimler verilmesi ve her model için ayrı bir kişilik ve hikaye oluşturulmasıyla LG AKA dikkat çekmeyi başarıyor.

Eggy adını taşıyan sarı renkli model kolaylıkla aşık olabilen “şıpsevdi” bir karaktere sahipken, Wooky isimli beyaz model argo konuşan bir gangster özentisi gibi gözükmesine rağmen sevimli olmasıyla göze çarpıyor. Koyu mavi renkteki Soul, bira ve müzik sevgisiyle tanınıyor. Pembe renkli YoYo ise AKA serisinde kadınlara özel olarak hazırlanan tek cihaz olduğu izlenimini veriyor. Ancak YoYo’nun biraz balık etli olması ve elinde bir hamburger tutması şirketin bu stratejisinde eksik bir nokta olduğu düşüncesini uyandırıyor.

5 inç’lik HD ekrana sahip olan AKA serisinde dört çekirdekli 1.2 GHz işlemciye 16 GB dahili hafıza eşlik ediyor. microSD kart desteği sayesinde bu hafıza alanının üzerine 128 GB daha eklenebiliyor. 8 megapiksel arka kamera ve 2.1 megapiksel ön kameralı telefonlar, kutularından Android KitKat işletim sistemiyle çıkıyor. LG AKA serisinin donanımı dış görünüşünün renkli dünyasına ayak uyduramamışa benziyor.

Bugün itibarıyla sadece LG’nin anavatanı Güney Kore’de satışa sunulacak olan LG AKA serisinin diğer pazarlarda piyasaya çıkıp çıkmayacağı henüz bilinmiyor. Akıllı telefonun fiyat etiketindeyse 500 bin won (1040 TL) yazacak.

İLGİLİ HABERLER