Eğlence

LG 3D destekli yeni ev sinema sistemi BH9420PW’yi duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

CES 2012’de göstereceği ürünleri tanıtma konusunda bir hayli cömert olan LG, CINEMA 3D Smart TV’leri için yeni bir ev sinema sistemi tanıttı. LG BH9420PW modeli LG’nin “3D Ses Zumlama” adını verdiği özel bir teknolojiyi barındırıyor. Bu teknoloji sayesinde ekrandaki üç boyutlu görüntünün sesi ekrandaki derinliğine bağlı olarak, ekrandaki sanal konumunu takip ediyor, izleyiciye izlemekte olduğu üç boyutlu filmin zevkini daha fazla alması sağlanıyor.

LG BH9420PW 9.1 kanal ses desteğine sahip. Geleneksel 5.1 hoparlörlere ek olarak dört adet de dikey 3D hoparlör barındırıyor. Bunlar sesi yukarı doğru yöneltiyor, içlerindeki reflektör sistem sayesinde de ses tüm yönlere dağıtılıyor. LG bu sistemin konser salonlarındaki kadar zengin akustik yaratmakta başarılı olduğunu iddia ediyor. Bu da aynı oda içinde daha fazla kişinin üç boyutlu çevresel ses efektlerini algılayabileceği anlamına geliyor.

Smart TV entegrasyonu sayesinde internete bağlanabilen, çeşitli ağ servislerine erişebilen bu sistem üç boyutlu içeriklere de erişim sunuyor. LG BH9420PW ev sinema sisteminin Mart 2012’de piyasaya çıkması bekleniyor. Fiyatı şimdilik belli olmayan bu sistemin gelecek haftaki CES 2012 fuarında görücüye çıkması bekleniyor.

İlgili – LG

İLGİLİ HABERLER