Teknoloji

LG 2011’in ilk çeyreğine dair finans raporunu açıkladı

LG 2010’da biraz zorlanmış olsa da, 2011’de yavaş yavaş işleri toparlamaya başlamış gibi görünüyor. Şirket 2011’in ilk çeyreğine ait finans raporunu paylaştı. Buna göre şirket 131 milyar won (185 milyon TL) operasyon kârı elde ederek daha önceki üç çeyrektir kötü giden gidişe dur dedi.

LG değişimi başarılı maliyet azaltma çabaları ve dört ana iş kolundaki tutarlı performansa bağlıyor. Şirket 13.2 trilyon won gelir elde ederek bu alanda yıldan yıla yüzde 0.4 düşüş gösterdi. LG’nin mobil iletişim bölümü 101 milyar won zarar açıkladı, 2010’un aynı periyodunda açıklanan 261 milyar won tutuarındaki kaybı düşünecek olursak, bir iyileşmenin olduğunu söyleyebiliriz. Mobil cihaz satışları yıldan yıla yüzde 9.2 oranında, çeyrekten çeyreğe de yüzde 14.3 oranında azaldı. Şirket geride kalan üç aylık dönemde 24.5 milyon adet cep telefonu sattığını açıkladı. Bu, yıldan yıla yüzde 10, çeyrekten çeyreğe ise yüzde 20 düşüşe denk geliyor. LG, ikinci çeyrekte sunacağı Optimus Black ve Optimus 3D cihazlarıyla satış rakamlarını arttırmayı hedefliyor.

Şirket 2011’in ilk çeyreğinde daha çok televizyon satmış olsa da, dünyanın en büyük TV üreticisinin ev eğlence satışları yüzde 20.6 oranında ciro kaybına uğradı. Bunda yavaşlayan talebin ve düşen ortalama satış fiyatlarının rolü büyük. LG’nin ev eğlence bölümü ilk çeyrekte 82 milyar won operasyon kârı açıkladı. LG bunda 3D ve Smart TV serisinin etkili olduğunu belirtirken, maliyet azaltma tedbirlerinin de payının olduğu gerçeğini saklamıyor.

İlgili – BGR

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER