Teknoloji

LG 2011 yılında elektronik cihazlar için masaya 18 milyar dolar koyuyor

Güney Koreli elektronik devlerinden LG yaptığı açıklamayla 2011 yılında yapacağı yatırımı yüzde 12 oranında arttırdıklarını ve 18.2 milyar dolara çıkardıklarını duyurdu.

Güney Kore’nin dördüncü büyük şirketler topluluğu olan LG Group, yeni yıla yönelik yatırım planıyla zararda olan cep telefonu işindeki durumu tersine döndürmek ve de özellikle TV ve görüntü segmentindeki rekabetçiliğini güçlendirmek istiyor. Bu amaçla geçtiğimiz Eylül ayında LG Electronics’in tepesinde değişime giden grup daha sonra da mobil ve TV departmanlarında da bazı yönetim değişikliklerine gitmişti. Daha sonrasında şirketin Temmuz-Eylül arasındaki dönemi kapsayan çeyrekte dünyanın en büyük ikinci TV üreticisi olduğu haberi gelmişti. Şirketin Ekim ayında çıkarmış olduğu Optimus One akıllı telefon modeliyse iki milyon adet satarak şimdiye kadarki en büyük başarıyı gösterdi.

Grubun yayınlamış olduğu bir basın açıklamasında 2011’de odaklanacakları temel alanların akıllı telefonlar, tabletler, TV’ler, büyük ekranlı monitörler olduğu belirtildi, bunun yanında güneş pili, akıllı telefonlar ve tabletler için ekranlar ve küçük boyutlu paneller gibi yeni girişimlerin de destekleneceği vurgulandı.

İlgili – Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER