Teknoloji

Android işletim sistemli Lenovo Yoga Book internete sızdı

lenovo yoga book

Lenovo, Yoga markasını katlanabilen ve bükülebilen böylelikle de kullanıcılara üç veya dört farklı kullanım tarzı sunan cihazları için rezerve etmiş durumda. Ancak şirketin Yoga Android tabletleri pek göze çarpan cihazlar olarak nitelenmemişti. Bu durumda tabletin hareket yeteneklerinin de serisindeki diğer ürünlere kıyasla daha az olması da önemli bir etken olarak nitelenebilir.

Lenovo, yakında Yoga markasının hakkını tam olarak verecek Android işletim sistemli bir cihazı duyurarak bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor. Lenovo Yoga Book adını taşıyan ürün bir tabletten daha fazlası olacak ve Yoga serisinin Windows işletim sistemli ürünleri gibi 2’si 1 arada bir bilgisayar niteliğinde olacak.

Android işletim sistemli bir dizüstü bilgisayar, daha önce duyulmamış bir şey değil. Ancak melez formattaki cihazlara halen pek sık rastlanmıyor. Jide’ın orijinal Remix Ultraportable’ı ve Google’ın Pixel C’si akıllara gelen ilk örnekler oluyor. Bu tarz Android cihazların temel problemi ise işletim sisteminin ham versiyonunun dizüstü bilgisayar formatındaki kullanıma kendisini kolay kolay bırakmaması oluşturuyor. Bu durum, Pixel C örneğinde de açık biçimde görülüyor. Dolayısıyla Lenovo’nun birden bu formattaki cihazlara ilgi göstermesi kulağa garip geliyor.

Sızıntıya göre; Lenovo Yoga Book, Intel Atom x5 veya x7 işlemciyle gelecek. Cihazda 10 inç bir ekranın bulunması bekleniyor. Kapalı bir dizüstü bilgisayar gibi katlandığında cihazın kalınlığının 10 mm. olacağı belirtiliyor. Tıpkı Lenovo Yoga 3 Pro ve Yoga 900 gibi, Yoga Book’un da 360 derece katlanabileceği ve çadır formatında da kullanılabileceği de sızıntıda görülüyor. Cihazın önümüzdeki haziran ayında Computex’te ya da mayıs ayında düzenlenecek Google I/O 2016’da tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER