Manşetler

Lenovo yepyeni masa bilgisayarı IdeaCentre Horizon ile “fijital” dönemin kapısını aralıyor

Lenovo’nun CES 2013 standında sergileyeceği ilginç ürünlerden bir tanesi hiç şüphesiz IdeaCentre Horizon. Lenovo’nun “masa bilgisayarı” olarak nitelendirdiği 27 inç panelli bu PC herhangi bir yüzeye yatırılıp iki veya daha fazla kişi tarafından aynı anda kullanılabiliyor. Öte yandan bu makine bir masaüstü bilgisayar gibi de çalışabiliyor. Lenovo, bu ürünün felsefesini tam anlamıyla anlatmak için fiziksel ve dijital kelimelerini birleştirerek “fijital” şeklinde yeni bir kelime de türetmiş.

lenovo-ideacentre-horizon-4

Lenovo IdeaCentre Horizon Windows 8 işletim sistemiyle çalışıyor. Electronic Arts ve Ubisoft’un bu masa bilgisayarı için geliştirdiği özelleştirilmiş oyunlar sayesinde kullanıcılar bu ürün etrafında tam anlamıyla oyun oynamanın keyfini çıkaracak. Elektronik zar, dört adet kumanda kolu gibi unsurlar da Lenovo IdeaCentre Horizon ile oyun oynamanın keyfini artıracak.

Bu masa bilgisayarı yazılım anlamında Intel AppUp tarafından desteklenen Lenovo App Shop uygulama mağazasından yararlanacak. Bu mağaza üzerinde binlerce indirilebilir uygulama yer alıyor. Ayrıca Monopoly gibi çeşitli oyunlar, ayrıca Fishing Joy ve Raiding Company gibi kumanda koluyla oynanabilen oyunlar da Horizon’da yüklü olacak. Bununla da bitmiyor, BlueStacks’in sisteme entegre edilmesi sayesinde Android uygulamaları da bu cihazda çalıştırılabiliyor.

Galeri: Lenovo IdeaCentre Horizon
[nggallery id=1151]

Lenovo IdeaCentre Horizon’ı birden fazla modda kullanmak mümkün. Akıllı menteşe sistemi makineyi farklı formlara soktuğunuzda Lenovo Aura arayüzünün ön plana çıktığı bir duruma çeviriyor. Windows 8 üzerinde çalışan Aura önceden yüklenmiş oyunları veya eğitim uygulamalarını açma veya çevrimiçi mağazadan yeni oyunlar indirme konusunda mükemmel bir yöntem teşkil ediyor.Lenovo bu basit kullanıcı arayüzünün ailelerin oyun oynama, öğrenme ve multimedya içeriklerden yararlanma konusunda önemli bir araç olduğuu kaydediyor.

Lenovo IdeaCentre Horizon modeli NVIDIA GeForce grafik birimi, üçüncü nesil Intel Core i7 işlemci, Dolby Ev Sinema v4 ses gibi özelliklerle geliyor. “Horizon Multimedya Masa” adıyla opsiyonel olarak sunulan aksesuar masa bilgisayarının yüksekliğini ve açısını değiştirmeye izin veriyor. IdeaCentre Horizon masa bilgisayarı yaz başında yaklaşık 1700 dolarlık yurt dışı fiyatıyla piyasada olacak.

İlgili >> Lenovo

İLGİLİ HABERLER