Teknoloji

Lenovo Windows 8 çıkınca piyasaya sürmeyi planladığı IdeaPad Yoga’yı CES’te sergiliyor – Galeri & Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yoga02interface

CES 2012, bu haftanın Teknoblog Haber Merkezi programında belirttiğimiz gibi üreticilerin Windows 8 tabletlerini görücüye sunduğu bir alan da olacaktı. Henüz ilk Windows 8 tabletlerin çıkmasına aylar olsa da, üreticiler bu fuarda çeşitli prototip ürünlerini sergiliyor. Lenovo’nun IdeaPad Yoga adını verdiği dizüstü bilgisayar/tablet melezi de bunlardan bir tanesi. Spiralli bir defter gibi yapıya sahip olan bu üründe ekranın bulunduğu kapak menteşenin ekseni etrafında 360 derece dönüyor ve dizüstü bilgisayar bir tablet formunu alıyor.

13 inç’lik, 1600 x 900 çözünürlüklü IPS ekranıyla oldukça iyi bir görsel deneyim sunan IdeaPad Yoga Ivy Bridge Intel Core işlemci barındırıyor, ancak işlemci düşük voltajda çalıştığı için performans da hâliyle biraz daha düşük oluyor. Lenovo’nun eklediği 54Wh’lik bataryanın ürünü sekiz saate kadar çalıştırabildiği söyleniyor. IdeaPad Yoga 1.5 kg’dan daha az bir ağırlığa sahip, ayrıca 17 mm.’lik kalınlığı bir tablete göre kalın gibi gelse de, klavye barındıran ve dizüstü bilgisayar gibi kullanılabilen bir ürün için ince bile sayılabilir. Ekranın dönüş açısında herhangi bir kısıtlama olmaması, IdeaPad Yoga’nın her türlü şekilde kullanılabilmesini sağlıyor, ekranın oryantasyonu da duruşuna göre ayarlanıyor.

Ürün tablet formuna getirildiğinde klavye bölümü dışta kalıyor ve kontrol işlemi dokunmatik ekran tarafından yerine getiriliyor. Bu durum biraz rahatsız edici olabilir, ancak herhalde klavye tuşları bu şekilde kullanım durumunda devredışı kalıyor olmalı. Yoksa yanlışlıkla tuşa basmak ve istenmeyen birşeye yol açmak mümkün olabilir. Ayrıca Lenovo IdeaPad Yoga’nın 13 inç’lik boyutu, ağırlığı ve klavyenin pozisyonu bu ürünün tablet olarak kullanılmasını pek ideal kılmıyor. Galeride de bulacağınız üçgen şeklindeki bir formasyon özellikle film izlerken oldukça kullanışlı olacaktır.

Lenovo IdeaPad Yoga’nın Windows 8’in sunduğu nimetlerden sonuna kadar faydalanmayı amaçlayan bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Windows 8 dağıtıma çıktıktan sonra herhalde IdeaPad Yoga’nın da piyasaya çıktığını görebiliriz. Ürünün yurtdışında 1000$ etrafında bir fiyata sahip olması bekleniyor.

Galeri: Lenovo IdeaPad Yoga
[nggallery id=795]

Video: Lenovo IdeaPad Yoga

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER