Teknoloji

Lenovo Vibe K5 Plus Ön İnceleme: Orta segment telefonda Full HD farkı

lenovo vibe k5 plus

Lenovo Mobil Dünya Kongresi’nde Vibe K5 ve K5 Plus olmak üzere iki yeni Android telefon tanıttı. Bunlar tasarım açısından birbirinin hemen hemen aynısı. Aradaki fark ise teknik özelliklerde gizli. Her ikisinde de 5 inç ekran var, ancak K5 Plus’ın ekranı Full HD, diğerininki ise 720p. Ayrıca K5 Plus’ta Snapdragon 616 işlemci varken K5 Plus’ta ise Snapdragon 415 işlemci görüyoruz.

Lenovo’nun standında bu ikiliden daha çekici olanı, yani Vibe K5 Plus modeli sergileniyordu. Aslında Vibe K5 Plus’ın da çok şaşırtıcı özellikleri yok, görünüş açısından orta segment çizgisinin üstüne çıkmıyor. Malzeme tarafında da aynı durum geçerli, Lenovo bu telefon için plastik kullanımını uygun görmüş. Ancak K5 Plus barındırdığı 5 inç Full HD ekran gayet düzgün, kendisinden beklenmeyecek derecede iyi bir performans gösteriyor. Renk doygunluğu memnun edici seviyede, görüntüler gayet keskin ve canlı görünüyor. Parlaklığın da makul seviyede olduğunu söyleyebiliriz, güneş ışığı altında da yeterli görüş sunabilir gibi görünüyor.

lenovo vibe k5 plus

Diğer Lenovo telefonları gibi K5 Plus’ta da Lenovo’nun kendi kullanıcı arayüzü geliyor. 2016 model telefonun Android 5.1 Lollipop ile gelmesi ise bazılarının burun kıvırmasına neden olabilir. Snapdragon 616 işlemci iyi performans gösteriyor, kullanıcı arayüzüne geçişler akıcı ve pürüzsüz; bu telefon iyi bir kullanıcı deneyimi sunacak gibi görünüyor.

2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza barındıran Vibe K5 Plus’ta microSD kart yuvası, çift SIM kart desteği ve değiştirilebilir 2750 mAh kapasiteli pil var. Arkada 13 megapiksel, önde de 5 megapiksel kamera bulunuyor. Yani ekranı dışında karşımızda gerçek anlamda bir orta segment Android telefonu var. Eğer Lenovo bu telefon için uygun bir fiyat belirlerse, Full HD ekranıyla rekabetçi olabilir. Tabii ki, karşısında General Mobile GM 5 Plus gibi güçlü bir rakip olacak, bunu kabul etmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER